Bijgerecht, Hoofdgerecht, Laatste post, Zonder pakjes en zakjes
comments 2

Kip yakitori spiesjes

kip yakitori

bestekhoofdgerecht/ bijgerecht •4 personen •   30 minuten •  zonder pakjes en zakjes 

- 500 gram kippendijen, in stukjes gesneden
- 12 satéstokjes
- 100 ml mirin (toko of AH)
- 75 ml sake, droge witte wijn of sherry (toko of AH)
- 100 ml zoute soja saus (kikkoman)
- 2 el bruine suiker
- 1 bosui, in ringetjes
- klein handje sesam
- optioneel: gebakken uitjes

Mirin is zoete rijstwijn en zeer geschikt als basis voor marinades en dressings. Mirin is het zoete zusje van sake. Mirin en sake zijn verkrijgbaar bij de toko.

Ze de satéstokjes alvast in het water voor 10 minuten om aanbranden van de stokjes te voorkomen.

We beginnen met de saus: Doe de sojasaus, mirin, sake en de bruine suiker in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Als het kookt even wat zachter zetten en laat op laag vuur pruttelen totdat je een stroperig mengsel hebt. Dit zal ongeveer 15 a 20 minuten duren. Wel af en toe blijven roeren!

Rijg ondertussen de kipstukjes aan de satéstokjes. Het lekkerste is om de kip een tijdje te marineren, maar dit is niet perse nodig.

Grill de kipspiesjes op de barbecue of in de grillpan. Je kunt ook een normale pan gebruiken, maar dan moet je wel een beetje olijfolie gebruiken.  Laat de grillpan/pan eerst goed heet worden en bak de spiesjes om en om gaar.  Bestrijk ze elke keer even  rondom met de yakitorisaus, want zo krijg je smaakvolle spiesjes.

Leg de spiesjes op een schaal en garneer met bosui, sesam en gebakken uitjes. De overige saus kun je er ook bij serveren. Het koelt snel af, dus direct serveren als het kan.

Eet smakelijk!

Please like & share:
 

2 Comments

  1. Sandra says

    Hallo,
    Ik kwam dit recept tegen op pinterest en t lijkt ons lekker voor de jaarlijkse kersrbbq.
    In het recept staat dat t lekker is om de kip een tijdje te marineren, maar waarin? Ik denk dat je het misschien in de saus kan marineren maar dan kun je de overgebleven saus wel gebruiken voor t tussentijds insmeren maar niet om er bij te serveren ivm bacteriën uit de rauwe kip. Ik ben benieuwd.

     
    • BuufenBuuf says

      Hallo Sandra! Leuk dat je het wilt gaan maken. Je moet de saus dan alvast scheiden, dus een deel om evt in te marineren en in te smeren en een deel om er evt. bij te serveren. Het erbij serveren serveren is niet perse nodig hoor, omdat je de spiesjes al elke keer insmeert. Maar dat is natuurlijk aan jou of je dit wilt of niet! Als je het bij bijvoorbeeld rijst of een stokbroodje eet, dan is een sausje erbij wel lekker :). Succes en we horen graag je mening! Fijne feestdagen!

       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.