Zo maak je kip tandoori zonder pakjes en zakjes

4.6K
Kip tandoori is een van mijn favoriete gerechten. Dit maakte ik voorheen vaak uit een pak of ik kocht een of andere mix. Sinds ik liever geen pakjes en zakjes meer eet, verdween dit gerecht dan ook een beetje naar de achtergrond. Tot ik nog eens goed in mijn keukenkastje keek en een bakje kruiden tegenkwam dat ik op de Bazaar in Beverwijk heb gekocht. Met wat ingrediënten heb ik een heerlijke kip tandoori gemaakt. Lees verder voor het recept! 

Kip tandoori zonder pakjes en zakjes

Maak je tandoori kruidenmengsel zelf met de volgende kruiden:2 tl komijnpoeder, halve theelepel cayennepeper, 2 tl kurkuma, 1 tl gemalen koriander
Porties 2 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • tandoori kruidenmix (bijv. te koop op kruidenbazaar Beverwijk)
  • 500 gr kipfilet
  • 1 el olijfolie
  • 3 el yoghurt
  • wat limoensap
  • 100 gr sugarsnaps
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 125 ml creme fraiche of zure room( evt te vervangen door kwark)
  • basmati rijst
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: gerookte kip, tandoori, zonder pakjes en zakjes
Hoe maak je kip tandoori?

Snijd de kipfilet in blokjes, voeg de kruiden, yoghurt, olijfolie  en wat limoensap toe en roer het goed door de kip heen. Heb je een kruidenmix? Voeg dan 2 a 3 eetlepels toe in plaats van de losse kruiden.
De kip smaakt het lekkerste als je deze een flinke tijd laat marineren. Eigenlijk geldt voor alle marinades, hoe langer hoe lekkerder. De smaken trekken zo echt in in het vlees en de kip blijft malser.

Kook de rijst zoals je gewend bent of volgens de verpakking. Haal de sugarsnaps af en kook deze drie minuutjes. Snipperde ui fijn en snijd de paprika in stukjes.

Fruit de ui en paprika in een beetje olijfolie. Bak de kipfilet bruin en voeg de sugarsnaps toe. Doe de crème fraiche erbij, wat een heerlijke, romige smaak aan de kip tandoori geeft.

Serveer de rijst met de kip tandoori. Omdat het een vrij romige smaak heeft, kun je nog een lepel yoghurt over de tandoori heen druppelen. Ook lekker met een frisse komkommersalade!

Eet smakelijk en geniet van deze lekkere kip tandoori zonder pakjes en zakjes!

Praat mee

  1. Jaël de Graaf zegt:

    Voor hoeveel personen is dit gerecht

    1. BuufenBuuf zegt:

      Sorry voor onze late reactie! Zijn beide bevallen, dus het stond allemaal even op een laag pitje! Het recept is voor 2 personen. Bedankt voor het melden! Meteen even aangepast!

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten