Baksels, Tussendoortje, Zonder pakjes en zakjes
comments 6

Choco-kokos-bonbons zonder suiker

Print

Choco-kokos-bonbons zonder suiker

Choco-kokos-bonbons zonder suiker. Beste. combi. ooit. Wat gaan kokos en chocolade goed samen! Hoe puurder de chocola, hoe beter.
Ik ben altijd al gek geweest op Bounty’s, maar die zijn sinds 1 januari dit jaar in de no-go-area belandt. Net als hagelslag, chocopasta, suikerbruintjes.. Als ik dit zo terug lees at ik toch vaker chocola dan ik dacht. En ik vind het ook gewoon lekker! Een collega liet me dit recept zien, tijd om zelf wat te googlen, aan te passen en te maken. Het is echt een heerlijk tussendoortje, waar ik naar uit kan kijken ;)! Lees verder voor het recept 

Ingrediënten:

60 gram kokosolie
200 gram geraspte kokos
3 eetlepels honing
100 gram pure chocola

Bereiding:

Smelt de kokosolie en honing samen in een pannetje of magnetron. Dit mengsel even door elkaar roeren. Doe de geraspte kokos in een keukenmachine en voeg het mengsel toe. Zet de keukenmachine aan tot het goed door elkaar gemixt is.

Ik heb zelf gebruik gemaakt van een siliconen bakvorm voor popcakes (Action, 2,79). Het mengsel er gelijk ingeschept en in de koelkast gezet om hard te laten worden. Als je dit niet gebruikt en je er zelf balletjes of reepjes van maakt, kan het zijn dat het mengsel nog iets te zacht is om te gebruiken. Leg het dan even op een snijplank in de koelkast, een minuut of 15. Niet te lang, dan kan het te hard worden voor gebruik (dit gebeurde mij bij poging 1, zie foto).
Als je het mengsel naar je zin gevormd hebt, en het is hard genoeg, smelt je de chocola au-bain-marie. Zet een pannetje met water op laag vuur. Hierin zet je een andere pan of schaal waar je de chocola in kunt smelten. Als het eenmaal gesmolten is, wentel je de kokos er door heen en is je bonbon klaar. Laat het uitlekken op bakpapier. Je kunt er dan nog wat kokos over heen strooien, maar dit hoeft niet per se. Ik zet het zelf altijd in de koelkast, zodat het niet smelt of zacht wordt.Choco-kokos-bonbon<div class='adsense adsense-leadout' style='float:right;margin:12px'><script async src=

s zonder suiker" width="840" height="840" srcset="https://www.buuf-buuf.nl/wp-content/uploads/2014/05/kokos-1024x1024.jpg 1024w, https://www.buuf-buuf.nl/wp-content/uploads/2014/05/kokos-150x150.jpg 150w, https://www.buuf-buuf.nl/wp-content/uploads/2014/05/kokos-300x300.jpg 300w, https://www.buuf-buuf.nl/wp-content/uploads/2014/05/kokos.jpg 1200w" sizes="(max-width: 840px) 100vw, 840px" />

 

Als ik deze mini-bonbons maak zijn ze zo op, ik heb ze nu drie keer gemaakt. Eerlijk is eerlijk, oefening baart kunst. De eerste keer heb ik zelf balletjes gemaakt, maar om nou te zeggen dat die er mooi uitzagen… Gisteren geprobeerd met de popcakevorm, dit ging een stuk beter! Je hebt er dan wel veel in één keer, dus de volgende keer pas ik de hoeveelheden iets aan. Je blijft onderdompelen in de chocola haha!

Kokosmengsel in de keukenmachine

Kokosmengsel in de keukenmachine

Au bain marie smelten

Au bain marie smelten

Te lang in de koelkast..

Te lang in de koelkast..

Geniet van de heerlijke choco-kokos-bonbons zonder suiker!

Deel dit recept: