Baksels, Eten, Laatste post, Tussendoortje
Leave a comment

Choco-kokos tussendoortje

Print
Het is wel weer eens tijd voor een tussendoortje op Buuf en Buuf! Deze choco-kokos reepjes zijn heerlijk voor bij een theetje of koffie, of gewoon zonder iets erbij. Al tijdens het maken vond ik het lastig er vanaf te blijven! Het is eigenlijk een soort bounty, maar dan wat gezonder. Ook fijn, het is niet ingewikkeld om te maken. Houd er rekening mee dat er wel wat wachttijd is wanneer je dit gaat maken.

chocokokos

Boodschappenlijstje

  • 1 cup geraspte kokos
  • 1/4 cup kokosolie
  • 5 ontpitte dadels
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 50-75 gram pure chocolade (evt. suikervrij)

Recept

Zoals je in het lijstje al zag werkt dit recept met cups. Er zijn sites waar je dit om kunt rekenen, maar er zijn ook maatbekers te vinden die in cups meten. Ik heb de cups bij AH gekocht, maar je kunt zo ook makkelijk online bestellen, bijvoorbeeld deze van Joseph Joseph.

kokos cup

Smelt de kokosolie in een steelpannetje. Als dit goed heet is, voeg je de geraspte kokos toe en haal je de pan van het vuur af. Roer de kokos voorzichtig door de gesmolten kokosolie, totdat het lichtbruin wordt. Laat dit even staan.

De dadels en vanille extract blend je in keukenmachine tot een soort pasta. Dit voeg je bij de geraspte kokos, even goed doorroeren.

dadel

Het mengsel dat je nu hebt doe je in een kleine schaal of bakvorm en zet je afgedekt in de vriezer zodat het hard wordt. Na een uur of twee is het koud genoeg om mee verder te werken. Haal het uit de vriezer en snijd in kleine blokjes.

kokosreep

0w, https://www.buuf-buuf.nl/wp-content/uploads/2015/11/kokosreep.jpg 617w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

Leg alvast een stuk bakpapier op een snijplank/bord/schaal. Smelt de chocolade au-bain-marie, dip hier de kokosblokjes in en leg het op op het bakpapier. Als alles gedipt is zet  je het nog een uurtje in de koelkast om de chocolade hard te laten worden. Het is het wachten waard!

 

Deel dit recept: