Baksels, Eten, Laatste post, Tussendoortje, Vega, Zonder pakjes en zakjes
comment 1

Havermoutkoekjes met appel, noten en dadels

Print
Een koekje bij de thee of koffie is altijd lekker. Of gewoon even als je trek hebt. Daarom vandaag een makkelijk recept voor havermoutkoekjes met appel en noten, zonder toegevoegde suikers. Naast dat het een gezond tussendoortje is, vult het ook nog eens goed. Zo heb je minder snel weer nieuwe trek. Prima dus!

havermoutkoekjes

Ingrediënten

Voor de havermoutkoekjes heb je nodig:

– 100 gram havermout
– 2 eetlepels speltmeel
– 2 kleine appels
– 2 kleine eieren
– halve theelepel bakpoeder
– 4 ontpitte dadels
– 50 gram studentenhaver
– 1 eetlepel lijnzaad
– kaneel naar smaak
– optioneel: een paar druppels vanille extract

Zo maak je de havermoutkoekjes

Verwarm de over voor op 160 graden. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes. Dit meng je met een flinke eetlepel kaneel. Als je daar niet zo van houdt of juist wel, pas je de hoeveelheid aan naar smaak.
Heb je een keukenmachine? Pureer dan de dadels tot een gladde pasta. Anders snijd je de dadels in kleine stukjes.
Doe de havermout, dadels, lijnzaad, studentenhaver, ei, speltmeel en bakpoeder bij elkaar in een mengkom en mix dit goed door elkaar. Ook de eventuele vanille-extract kan er nu bij. Als laatste roer je de appel er door.

Leg een vel bakpapier op een rooster. Dit deeg is vrij zacht en leent zich niet zo makkelijk om perfecte ronde koekjes van te kneden. Ik heb met twee lepels zo goed en zo kwaad als het ging gelijke koekjes proberen te maken.
havermoutkoekjes

Zet de koekjes een minuut of 25 in de oven. Laat ze

daarna afkoelen en even hard worden. Je kunt de koekjes niet heel lang bewaren, ze kunnen wel in de vriezer.

Ik vond de smaak van de koekjes erg lekker en ga ze ook zeker nog een keer maken. Wel even wennen aan de structuur. Bij een koekje verwacht je toch al snel iets knapperigs, dat is met deze havermoutkoekjes toch anders. Als je hier van tevoren rekening mee houdt valt het wel mee!

Bakse!

Benieuwd wat je nog meer met havermout kunt doen? Kijk eens bij deze artikelen over havermout,  een havermouttaartje met aardbeien en mugcakes

Deel dit recept:
 

1 Comment

  1. Be dankt voor dit recept. Deze ga ik zeker maken en fijn dat de we koekjes in de vriezer kunnen bewaren

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.