Baksels, Eten, Ontbijt, Tussendoortje, Vega
comments 18

Bananenbrood, lekker tussendoortje!

Print
Wat te doen met bananen die op moeten? Even googlen en bananenbrood it is! Al veel positieve dingen over gehoord, dus nu maar eens zelf maken.
Ik heb verschillende recepten bekeken en heb daaruit een ‘eigen’ variatie gemaakt, voor zover dat nog ‘eigen’ kan zijn natuurlijk. Er zijn al veel variaties te vinden, maar dit leek mij een goede combi! Ook omdat ik nog walnoten en hazelnoten had staan die op moesten… 😉

DSC_9349

Ingrediënten

3 rijpe bananen (hoe rijper, hoe lekkerder)
150 gram amandelmeel
3 eieren
75 gram gemengde noten
6 dadels
2 tl bakpoeder
30 gram geraspte kokos
Zout
Voor de zoetekauw; honing naar smaak

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de dadels in kleine stukjes als je het lekker vindt om ze echt te proeven, je kunt ze ook mee pureren met de bananen. Hak de noten fijn.
Pureer de bananen met een staafmixer, of prak ze goed fijn met een vork als je geen staafmixer blijkt te hebben (nee hoor, dit overkwam mij niet ;)).
Voeg daarna de eieren toe en mix het door door de banaan heen met een garde. Spatel daarna de bakpoeder, amandelmeel, eventueel honing en een snufje zout door het beslag. Daarna voeg je de noten, dadels en kokos toe.

DSC_9339

Vet een cakeblik in en voeg hier het beslag aan toe. Laat het 45 minuten in de oven staan. Het bananenbrood is klaar als je een satéprikker in het brood steekt en deze er droog uitkomt.

Dit is een lekker tussendoortje en schijnt ook lekker te zijn met pindakaas. Als het teveel is om binnen een paar dagen op te eten, kun je het ook per plakje invriezen.

DSC_9347

Amandelmeel

Amandelmeel kan vervangen worden door andere soorten meel, maar door amandelmeel te gebruiken krijgt het brood wel een luchtige structuur.

Ik kwam erachter dat amandelmeel best prijzig is. Uiteindelijk heb ik een zakje gehaald bij de Marokkaanse of Turkse supermarkt in de Ridderhof, deze had dezelfde prijs als het zakje van Smaak bij AH, alleen zat er 100 gram meer in. Het kostte nu 3,95 voor 300 gram. Zoals ik al zei, niet goedkoop! Misschien weet één van onze Alphense volgers wat dit kost bij bijvoorbeeld De Molen? Dan horen we dat graag!

 

Deel dit recept:
 

18 Comments

  1. Al heel lang wil ik hem maken, ga nu maar eens doen. Dit ziet er te lekker uit!

     
  2. Al heel lang wil ik hem maken, ga nu maar eens doen. Dit ziet er te lekker uit!

     
  3. Pingback: Recepten | Inspiratie voor de paasbrunch! |

  4. Pingback: Recepten | Inspiratie voor de paasbrunch! |

  5. Regine Claesen says

    Ik heb je bananen brood ook geprobeerd, maar heb het vereenvoudigd nl. 3 bananen, 3 eieren, 130 gr. amandelmeel, 50 gr. koksmeel, 2 tl. bakpoeder, snufje zout. Alles mixen en bakken. Heel lekker!!!

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.