Baksels, Laatste post, Tussendoortje
Leave a comment

Vrolijke Paas Rocky Road

Weer wat bakinspiratie voor jullie! Er is niets fijner dan je af en toe even te laten gaan en gewoon eens lekker te snoepen, dus bij deze het recept voor de vrolijke Paas Rocky Road!  Een feestje om te serveren en wedden dat het binnen no-time op is?  Je kunt dit recept natuurlijk ook voor een andere gelegenheid maken dan Pasen, alleen zijn de paaseitjes dan misschien wat lastiger te vinden ;).

vrolijke-paas-rocky-road

bestekkoekjes  •   10 minuten /2 uur wachttijd•  Holland

- 1 reep Tony Chocolonely  (karamel/zeezout 180gr)
- 150 gr boter
- paas paaseitjes 
- 1 pakje smarties
- klein minihandje gepofte snoeprijst
- kwart stroopwafel
- 3 speculaasjes
-optioneel: gekleurde sprinkles

Steelpannetje
Ovenschaal
Bakpapier

Ik gebruik voor deze vrolijke paas rocky road een Tony Chocolonely  chocoladereep, maar je kunt ook een andere chocoladereep gebruiken. Puur, melk wit... de keuze is aan jou! Zelf denk ik wel dat melk of wit toch wel het lekkerste in combinatie met de andere ingrediënten.

Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Bekijk hier hoe je het beste een ovenschaal met bakpapier kunt bekleden.

Breek de stroopwafel en speculaasjes alvast in brokjes. Pak een steelpannetje en doe hier de chocolade en boter in en verwarm dit op een laag vuurtje. Wel erbij blijven en blijven roeren.

Als alles gesmolten is kun je de helft overgieten in een schaal. Dit gebruik je voor de bovenste laag, dus die kan nog even blijven wachten.

Meng de helft van alle ingrediënten door de chocolade in het steelpannetje. Zorg dat alles onder de chocolade zit. Je kunt nu de chocolade in de beklede ovenschaal gieten.  Met een lepel even een beetje in alle hoeken uitsmeren. Als je dat hebt gedaan, kun je de chocolade die je apart hebt gezet eroverheen gieten. Je hebt ook nog ingrediënten over die je nu als topping op de laag kunt strooien. Begin met de paaseieren, daarna de stroopwafel en speculaas en als laatste de gepofte rijst en de smarties.  Duw het eventueel een beetje in de chocolade. 

Het ziet er al hartstikke vrolijk uit he? Nog even geduld, want de schaal moet je nog even voor minimaal 2 uur in de koelkast zetten. Dan is het hard geworden en kun je het mooi breken.

Geniet ervan!

Deel dit recept:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.