Latest Posts

courgette-spinazie-soep

Koolhydraatarme courgette-spinazie soep met gerookte zalm

 

Koolhydraatarme courgette-spinazie soep is zo'n receptje dat bij je opkomt wanneer je echt even niet weet wat je moet eten. Je hebt weinig ingrediënten nodig, het is gezond en je kunt er gelijk lekker veel van maken. Heb je gelijk iets voor de lunch de volgende dag, of voor in je vriezer. De gerookte zalm maakt het echt wel af! We hebben laatst op onze Facebook pagina een poll gehouden onder onze volgers, en daar kwam uit dat er vraag is naar koolhydraatarme recepten. Daar kan deze courgette-spinazie soep dus mooi bij!
Dit recept is een mengelmoes van verschillende andere recepten die ik online tegen kwam. 

courgette-spinazie-soep

besteksoep • 6 personen   30 minuten•   koolhydraatarm

Ingrediënten
- 2 courgettes
- 300 gram spinazie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 150 ml slagroom
- Chilipoeder
- Bakje gerookte zalmsnippers

 

Ik vind het altijd handig om de bouillon als eerste klaar te zetten, omdat ik dit anders vergeet. Maak de bouillon (meestal twee blokjes op een liter water). Snipper de ui en knoflook en fruit dit aan in een soeppan.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes en bak deze mee met de ui en knoflook. Voeg daarna de spinazie toe, ik doe dat meestal in delen omdat de pan anders gelijk zo vol zit ;). Als de spinazie geslonken is schenk je de bouillon erbij en laat je dit even doorkoken. Mix daarna de alles tot een gladde soep met een staafmixer. Roer ongeveer 100 ml van de slagroom er door heen en breng op smaak met wat peper en zout.
Wanneer je de soep serveert, kun je nog wat slagroom over de soep heen schenken. Doe een á twee theelepels gerookte zalm door de soep en strooi er wat chilipoeder, bijvoorbeeld deze, naar smaak over. Eet lekker!

Deel dit recept:
snicker-cheesecakejes-met-zelfgemaakte karamelsaus

Snicker cheesecakejes met karamelsaus

 
Steel de show op je werk of verjaardag met deze snicker cheesecakejes met zelfgemaakte karamelsaus en een lekkere oreo-of bastognebodem! Makkelijk te maken en echt zo lekker! Leuk voor op een feestje ook of traktatie op je werk 😉 Helaas heb ik geen gezonde versie hiervan, dus hupsakee maken die handel en morgen weer sporten!
snicker-cheesecakejes-met-zelfgemaakte karamelsaus

bestekbaksel • 12 stuks   45 min

-12 oreo's of 12 bastognekoekjes, fijngemalen
-4 snickers, fijngehakt of 8 kleintjes
-400 gr roomkaas(2 pakjes)
-120 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 2 eieren
-60 gr kristalsuiker
-1 zakje vanillesuiker
- zelfgemaakte karamelsaus (recept)

Muffinblik
muffinvormpjes

Verwarm de oven op 160 graden.  Doe alvast de papieren muffinvormpjes in het muffinblik. Zelf had ik geen muffinvormpjes meer, dus ik moest even improviseren. Je kunt dan eventueel vierkantjes van ongeveer 12 cm knippen en dit in de vorm drukken. Je krijgt daardoor nooit hele mooie zijkanten door de vouwen, dus als je vormpjes in huis hebt is dat beter.

Maal de oreo koekjes of de bastogne koekjes fijn met een mixer totdat je fijne kruimels hebt.
Verwarm 70 gram boter in een steelpannetje. Als het gesmolten schep je de koekkruimels erbij.  Dit mengsel verdeel je over alle vormpjes met een lepel. Je mag het best een beetje aandrukken, wat het moet niet uit elkaar vallen. Zet de muffinvormpjes met de koekbodem voor 3 minuten in de oven.

Doe de kristalsuiker, eieren, vanillearoma en de rest van de boter bij elkaar in een kom. Klop dit totdat je een stevige massa krijgt. Voeg nu de roomkaas toe en klop het geheel totdat er een dik en romig mengsel ontstaat. Giet/schep het beslag in de muffingvormpjes.

Zet de cheesecakejes nu in de oven voor 25  a 30 min. Elke oven is anders, dus kijk na 25 minuten nog even of de cheesecakejes al gaar zijn of nog even verder kan. Als het midden nog een beetje beweegbaar is, dan is het goed. Laat de cheesecakejes in de oven afkoelen. Als ze afgekoeld zijn kun je de gehakte stukjes snickers in de bovenkant van de cheesecake duwen. Als de cakejes op kamertemperatuur zijn, dan kun je ze in de koelkast af laten koelen voor zo'n 3 uur.

Maak ondertussen de karamelsaus klaar. Zie hier hoe je dat doet. Bewaar je karamelsaus in een gesteriliseerde weckpot. In de koelkast kun je de karamelsaus voor zo'n 2 weken bewaren.

Na 3 uur zijn je snicker cheesecakejes klaar! Giet wat lekkere warme karamelsaus over de cheesecakejes en strooi er eventueel nog wat gehakte snicker overheen. Klaar zijn je snicker cheesecakejes met zelfgemaakte karamelsaus!

Bewaar de snicker cheesecakejes tot max 7 dagen in de koelkast. In de vriezer kun je het voor ongeveer 2 a 3 maanden bewaren.

Deel dit recept:
zelfgemaakte-karamelsaus

Zelfgemaakte karamelsaus

 
Karamelsaus kun je zo makkelijk zelf maken! In 10 minuten heb je een heerlijk warme  zelfgemaakte karamelsaus die je voor gebak, koekjes, fruit, ijs, snoep en nog veel meer dingen kunt gebruiken. Wij hebben het gebruikt voor de "snicker cheesecakejes". Zo lekker!
Natuurlijk is het hartstikke zoet en bestaat het alleen maar uit slechte dingen, maar dat hoeven we niet te horen ;). We mogen soms best even genieten!
zelfgemaakte-karamelsaus

bestekSauzen •  1 kleine weckpot   10 min •

-200 gr kristalsuiker
-125 ml slagroom op kamertemperatuur
-70 ml of 4,5 el water
-80 gr roomboter in stukjes
- optioneel: 1 tl zout

steelpannetje
garde

Doe de suiker en het water in het steelpannetje en laat het smelten op een kleine pit op middelhoog vuur.  Water zorgt dat het minder snel aanbrandt.
Roer totdat het gaat verdampen en de suiker een beetje korrelig wordt. Nu niet meer roeren. Het gaat erg borrelen en er zullen bellen ontstaan, maar echt niet roeren!

Laat dit een minuut of 5 even borrelen. De tijd is wel per fornuis verschillend, dus blijf erbij wacht totdat de karamel goudbruin is. Zelf stop ik als het nog iets dunner is, want het proces gaat als het van het vuur af is nog even door. Verwarm ondertussen de slagroom. Het moet warm zijn, maar niet kokend.

Is de karamel ondertussen goudbruin geworden? Zet het vuur lager en giet nu al roerend giet de slagroom erbij. Blijven roeren! Het zal nu gaan stomen en borrelen en omhoog komen. Gewoon rustig blijven roeren, het zakt vanzelf weer. Roer totdat er een gladde egale saus ontstaat en zet het vuur uit.

Voeg nu de roomboter toe en evt. een snufje zout en roer nog even. Je zelfgemaakte karamelsaus is klaar!
Wil je er karamelblokjes van maken? Giet dit dan meteen in een kleine schaal of bakblik.

Bewaar je karamelsaus in een gesteriliseerde weckpot. Dit kun je zo'n 2 weken in de koelkast bewaren.

Wil je je zelfgemaakte karamelsaus weer gebruiken? Zet de weckpot even in warm water en de saus zal weer vloeibaar worden.

Eet smakelijk!
Deel dit recept:
pittige-hutspot-met-kipshoarma

Pittige hutspot met kipshoarma

 
Op 3 oktober is het weer Leids Ontzet in Leiden. Ieder jaar wordt met Leids Ontzet op feestelijke wijze herdacht dat op 3 oktober 1574 een einde kwam aan de maandenlange Spaanse belegering van de stad. Op dat moment was prins Willem van Oranje  met zijn watergeuzen aan de macht. Nadat de Spaanse troepen de belegering hadden opgegeven werden de hongerige Leidenaren door de watergeuzen getrakteerd op haring en wittebrood. In het verlaten legerkamp van de Spanjaarden ontdekte de weesjongen Cornelis Joppenszoon de hutspot van pastinaak, uien, wortelen en vlees. Een traditie is geboren! Vanaf de 16e eeuw wordt elk jaar op 3 oktober hutspot en wittebrood met haring gegeten!
Ben je benieuwd geworden naar het uitgebreide verhaal? Bekijk dan deze link. Erg interessant!
Zelf wonen wij natuurlijk niet in Leiden, maar wel heel vlakbij. Wij eten daarom ook deze week een lekkere hutspot met een moderne twist! Wij hebben voor jou hier het recept voor pittige hutspot met kipshoarma! Als je zelf niet van pittig eten houdt, dan kun je natuurlijk ook de tabasco weglaten.
Courgetti met tomatensaus en gehakt

bestekhoofdgerecht •4 personen •   30 minuten •

-1 kilo kruimige aardappelen, gekookt
-1 kilo hutspotgroenten
(500 gr uien en 500 gr winterpeen)
-2teentjes knoflook, gehakt
-2 zoete puntpaprika's
-400 a 500 gr kippendijfilet shoarma (of zelf kruiden)
-1 el tabasco
-scheut melk
-zout en peper
-optioneel: jus en roomboter

Kook de kruimige aardappelen 20 minuten.

Kruid je zelf de kip? Snijd deze dan als eerste en doe dit in een schaal met wat olijfolie en shoarmakruiden. Zo kan het eventjes intrekken.

Snijd de winterpenen, uien en knoflook fijn. Bak dit in een pan voor zon 10 min op niet al te hoog vuur. Voeg ook de tabasco toe.

Ondertussen kun je de paprika's in reepjes snijden. Bak de kip en paprika in een pan.

Als de aardappelen gaar zijn kun je deze gaan stampen. Maak het met wat melk smeuïg.  Ik voeg vaak nog een klontje roomboter toe voor de smaak, maar dit is niet perse nodig. Als de stampot een geheel is geworden kun je de groenten erbij doen. Schep even om totdat het 1 massa is. Strooi nog wat zout en peper over de hutspot en proef het even en voeg zo nodig nog wat toe.

Serveer de hutspot op een bord met de kipshoarma ernaast. Je zou eventueel ook nog wat jus kunnen maken, maar ik vond dat zelf niet nodig.

Geniet van je heerlijke oer-Hollandse pittige hutspot met kipshoarma in een modern jasje!

Deel dit recept:
koolhydraatarme-courgette-lasagne-met-zalm-en-spinazie

Koolhydraatarme courgette lasagne met spinazie en zalm

 
Wij hebben aan onze volgers gevraagd wat zij graag voor recepten willen zien. Daar kwam koolhydraatarm uit, dus natuurlijk hebben wij wat lekkere recepten voor jullie die koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt zijn! Dit is een variatie op onze andere courgette lasagne met gehakt, die ook echt heerlijk is! Kijk snel naar het boodschappenlijstje en haal de ingrediënten in huis voor deze heerlijke courgette lasagne met zalm en spinazie!
Courgetti met tomatensaus en gehakt

bestekhoofdgerecht •4 personen •   +/- 60 minuten •   koolhydraatarm

-2 rode uien, fijngesnipperd
-3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 450 gr verse spinazie of diepvries
- 250 gr ricotta(1 bakje)
-1 courgette
-300 gr zalmfilet
-1 gele paprika, in ringen
- 4 grote tomaten, in plakjes
-1 bol (buffel)mozzarella, in plakjes
-geraspte kaas, belegen of pittig
- 2 tl Italiaanse kruiden
-zout & peper
-olijfolie

----------------------------
-ovenschaal
-kaasschaaf/ mandoline

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in.

Wok de verse spinazie in een wokpan en bak het totdat alles is geslonken. Heb je diepvriesspinazie? Doe dit dan in een pannetje en laat het rustig ontdooien en warm worden.
Als het klaar is duw je het vocht er in een vergiet uit en doe dit in een grote kom.

Eerst even alle groente snijden, dan hebben we dat maar alvast gedaan ;).  Snipper de uien fijn, hak de knoflook fijn en bak ze in de pan totdat de ui glazig is. Doe dit bij de spinazie in de kom. Voeg nu ook de ricotta  en de Italiaanse kruiden toe.

Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes, paprika in ringen en de courgette in plakken. Was de courgette en snijd van de courgette de boven- en onderkant af en schaaf de courgette in lange dunne plakken. Dit kan met een kaasschaaf of een mandoline. Leg de plakken even op een keukenrol zodat het papier het vocht op kan nemen.

Optioneel: Grill de plakken courgette even kort in de grillpan. Als je deze niet hebt kun je ook een gewone pan gebruiken. Leg ze daarna even op een bord.

Bak nu de zalmfilet gaar in een pan. Als de zalmfilet gaar is dan doe je het in een apart schaaltje of bord en maak je er kleine stukjes van. Doe dit vervolgens in de kom met het spinaziemengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Nu ga je de ovenschaal vullen. Begin met een laag courgetteplakken, gevolgd door een laag saus (niet te dik). Doe dit totdat alles op is en eindig met saus bovenop. Verdeel de paprika, tomaat en mozzarella op een speelse manier op het geheel en strooi als laatste nog wat lekkere geraspte kaas erover.

Plaats de ovenschaal voor ongeveer 30 a 40 minuten in een voorverwarmde oven. Als de mozzarella bruin begint te kleuren is de ovenschotel goed. De tijd is echt per oven verschillend, dus even vanaf 30 minuten in de gaten houden.

Klaar is je koolhydraatarme courgette lasagne zalm en spinazie. Geniet ervan!

Deel dit recept:
framboos_kokos_taart

Framboos kokos taartje met witte chocola en bastogne bodem

 

Eigenlijk zouden wij iedere dag wel een stukje taart willen eten, en dan vooral deze frambozentaart met kokos en witte chocola! Maar goed, dat doen we maar niet, aangezien het niet gezondste recept is dat je op Buuf en Buuf zult vinden...
Als je iets te vieren hebt, of toch wel gewoon zomaar een keertje een taart wil maken, dan is dit recept wel echt leuk! De tijd zit vooral in het wachten tot de taart klaar is, verder is het weer een makkelijk receptje. Enjoy! 

framboos_kokos_taart

bestektaart • 10-12 personen   3,5 uur •   zoet

Ingrediënten
- 125 gram bastogne koek
- 60 gram boter
- 300 gram witte chocola
- 250 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1 doosje frambozen
- 100 gram geraspte kokos

Nodig:
- springvorm (26 cm)

Vet de springvorm in en bekleed hem eventueel nog met een bakpapier. Ik kan dit zelf niet zo strak, dus kreeg ik wel ongelijke randen terwijl ik het glad wat mooier vind.
Maal de bastogne koeken fijn in een keukenmachine. Smelt ondertussen de boter rustig in een pannetje en meng dit met de bastogne koek.
Verdeel de bastogne vervolgens gelijk over de taartbodem en druk het zachtjes aan met de achterkant van een lepel. De springvorm kan nu in de koelkast zodat de bodem hard wordt.

De chocola smelt je au bain marie, houd een stukje apart om straks de krullen van af te schaven ter garnering op de taart. De chocola laat je even afkoelen, het moet nog wel vloeibaar zijn.
De slagroom mix of klop je tot het lobbig is, voeg er dan de mascarpone, basterdsuiker, kokos en mascarpone aan toe. Als dit goed gemengd is kan de chocolade erdoor gemixt worden.
Verdeel dit mengsel over de taartbodem en strijk het glad met een spatel. Nu begint het langste, het wachten tot de taart  is opgestijfd. Dit duurt minimaal 3 uur.

Als de taart klaar is, kun je de chocola die je over hebt schaven tot chocoladekrullen. Dit doe je met een dunschiller of kaasschaaf. Verdeel de frambozen en chocoladekrullen over de taart, strooi er wat kokos over en neem vooral gelijk een stukje om te proeven!
We zien graag jullie creaties terug!

Deel dit recept:
aziatisch-tonijntartaartje-met-avocado

Aziatisch tonijntartaartje met avocado

 

Ik ben al jaaaren fan van rauwe tonijn.  En zeker de combinatie tonijn, avocado en sojasaus is echt de bom! Een origineel voorgerecht om te maken voor de feestdagen. Het is een makkelijk en snel gerecht en dat komt mooi uit als je ook nog andere lekkere dingen voor je kerstdiner moet maken! Koop wel je tonijn bij de visboer, want anders kun je dit gerecht beter overslaan. Kwaliteit van vis is echt belangrijk bij dit gerecht, zeker ook omdat je het rauw eet. 

aziatisch-tonijntartaartje-met-avocado

bestekvoorgerecht • 2 personen   20 min •   vis

- 200 gr rauwe tonijn, in blokjes
- 1 avocado, in blokjes
- halve rode ui (een kleintje), zeer fijn gesnipperd
- 1 pepertje, fijngesneden
- 2 tl sesamzaad, wit of zwart
- klein beetje limoensap
- 1 el sesamolie
- 1,5 el sojasaus
- gebakken uitjes
- zout en peper

ter garnering:
-Zaanse mayonaise
-balsamicosiroop

gerei:
-bakring

Doe de blokjes avocado in een kom en doe hier de fijngesnipperde uitjes bij en een klein scheutje citroensap. Meng dit voorzichtig! Anders gaan de avocadoblokjes kapot en wordt het een prakje.

p.s. Ik had deze keer net wat teveel avocado gebruikt en avocado vult best wel, dus als je nog een heel voor- en/ nagerecht gaat eten dan even iets minder avocado gebruiken dan tonijn!

De blokjes tonijn kun je ook in een kom doen en vervolgens voeg je de peper, sojasaus, sesamolie,  sesamzaad, zout en peper erbij. Proef even of je de smaak goed vindt!

De bakring plaats je op het bord/plankje waarmee je het taartje gaat serveren. Doe eerst een laag avocado en daarna een laag tonijn. Of je begint met tonijn, avocado en je eindigt weer met tonijn. Je kunt zelf een beetje crea bea zijn! Als je het eerste taartje gemaakt hebt dan haal je voorzichtig de bakring eraf en maak je het andere taartje. Heb je nog avocado over? Die kun je lekker opsmullen, want dat heb je niet meer nodig.

Zelf heb ik de mayonaise en balsamicosiroop naast de tonijntartaar geserveerd, want niet iedereen wilt er ook nog een sausje bij. Het is ook niet perse nodig, maar het ziet er wel leuk uit. Je kunt er ook voor kiezen om het tartaartje plat te houden en daarop de toefjes te doen. Of alleen mayonaise is ook lekker. Ik zou er zelf niet voor kiezen om echt veel balsamicosiroop te gebruiken op het taartje. Dat is echt te overheersend, dus lekker ernaast houden of weglaten.

Besprenkel het tonijntartaartje met wat sesamzaad en gebakken uitjes en je aziatische tonijntartaartje met avocado is klaar om geserveerd te worden! Serveer meteen. Tonijn is koud echt het lekkerst!

Geniet van je Aziatisch tonijntartaartje met avocado!

Deel dit recept:
Mexicaanse-gevulde-zoete-puntpaprika-met-rijst-en-gehakt

Mexicaanse gevulde zoete puntpaprika met rijst en gehakt

 

Heb je niet zoveel tijd en wil je een makkelijk gerecht maken dat ook enigszins nog gezond is? Probeer dan onze gevulde zoete puntpaprika met rijst, gehakt en zelfgemaakte Mexicaanse tacokruiden! Natuurlijk kun je het zelf maken van de tacokruiden achterwege laten en zelf een pakje tacokruiden kopen. Natuurlijk is dat eigen keuze, maar zelf tacokruiden maken is echt erg makkelijk! En je hebt meteen een goed voorraadje voor de volgende gerechten.
Ook is dit gerecht met rijst, maar natuurlijk kun je dit weglaten zodat je totaal koolhydraatarm eet. Wel is het dan slim om wat meer groente toe te voegen. Wat meer champignons, courgette, aubergine, prei etc. Bekijk snel hieronder het recept!

Mexicaanse-gevulde-zoete-puntpaprika-met-rijst-en-gehakt

bestekhoofgerecht  • 2 personen   20 min bereiden/ 15 a 20 min oven•  Makkelijk/zonder pakjes en zakjes

- 2 zoete puntpaprika's
- 300 gr mager gehakt
- zelfgemaakte Mexicaanse tacokruiden 
- 200 gr rijst naar keuze
-handje cherrytomaten, gehalveerd
-1 rode ui, fijngesnippers
-2 teentjes knoflook, gehakt
-handje champignons, in plakjes
-handje crispy mais
-geraspte kaas
- 2 a 4 eetlepels Griekse yoghurt
-zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg op maat geknipt bakpapier in een ovenschaal.

Kook de rijst volgens de verpakking.  Als de rijst klaar is laat je het even staan, want het moet straks gemengd worden met het gehaktmengsel.

Halveer de paprika's in de lengte en leg deze alvast in de ovenschaal.
Doe de champignons, ui en knoflook in een grote pan met een beetje olie en bak dit voor 2 minuten. Doe de gehakt erbij en bak dit totdat het gaar is. Voeg 4 eetlepels van de Mexicaanse tacokruiden toe en roer het door het gehaktmengsel heen. Op het laatste voeg je de crispy mais en de gehalveerde cherrytomaatjes toe en bak het nog even kort mee.  Voeg nog wat peper en zout toe naar smaak.

Doe nu de rijst bij het gehaktmengsel. Heb je een grote pan? Dan kun je de rijst bij het gehakt doen. Anders pak je even een grote schaal en doe je daar de rijst en het gehakt in. Meng het nu rustig.

Verdeel het mengsel vervolgens over de 4 helften. Heb je een beetje over? Dit kan ook gewoon in de ovenschaal naast de paprika's. Strooi wat geraspte kaas over de paprika en als de oven is voorverwarmd kun je de gevulde zoete puntpaprika voor 20 minuten in de oven zetten.

Serveer het met een toefje Griekse yoghurt voor de Smeuïgheid en maak er een lekkere eenvoudige salade bij. Sla, komkommertje, tomaatje, pijnboompitjes en wat ouderwetse slasaus. Heerlijk!

Eet smakelijk en geniet van je Mexicaanse gevulde zoete puntpaprika met rijst, gehakt!

Deel dit recept:
biefstuk_loetje

Biefstuk van Loetje met veel jus!

 

"Als je een keer biefstuk hebt gegeten bij Loetje dan wil je daar iedere week wel eten!"  De biefstuk staat bekend om de lekkere jus waar hij letterlijk in drijft. Nu is het geval dat ik al een paar keer bij Loetje wilde gaan eten, maar te laat was met reserveren en het niet zo'n avond was waarop je gokt dat er misschien nog wel een plaatsje is. Die biefstuk waar iedereen zo lyrisch over is heb ik dus nog nooit gegeten! Nieuwsgierig ben ik nog steeds, dus ik heb eens rond gezocht op internet en op verschillende websites zag ik dat het maken van de jus die je bij Loetje krijgt eigenlijk heel simpel is. Of het dezelfde smaak is als de biefstuk bij Loetje weet ik niet, maar ik vond het heerlijk!

biefstuk_loetje

bestekVlees  •    20 minuten •  Makkelijk en snel

- 2 stukjes biefstuk
- 1 bakje champignons
- 2 á 3 grote uien
- Halfje (casino) wit
- 2 eetlepels ketjap
- Peper
- Water

Haal de biefstuk een half uurtje voordat je gaat beginnen met bakken uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen.
Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Bak deze in een aparte koekenpan en zet op een laag vuur. Zet alvast een bord klaar met daarop aluminiumfolie, waar je de biefstuk straks in kunt laten rusten.
Bestrooi de biefstuk met peper. Smelt flink wat margarine (Loetje schijnt geen roomboter te gebruiken) in een pan, en bak de biefstuk rondom. Ik heb de biefstuk constant bewogen in de pan. Voor wat extra tips kun je dit filmpje van Allerhande bekijken.  Ik vind het altijd lekker als de biefstuk medium rare is, dus bakte ik de biefstuk 2 á 3 minuten aan iedere zijde. Als de biefstuk goed is, leg je het op het bord met aluminiumfolie en dek je het hier ook mee af. Laat het een minuut of vijf rusten.
Ondertussen maak je de jus door een kopje warm water en de ketjap toe te voegen aan de pan. Dit verwarm je een paar minuten op hoog vuur, zodat de jus wat kan indikken.
Leg de biefstukken op een bord, schep er flink wat jus over en garneer met de ui en champignons. Vergeet er niet een sneetje brood bij te serveren!
Dit is lekker met een frisse, simpele salade van kropsla, tomaat en komkommer met wat ouderwetse slasaus. Eet lekker!

Deel dit recept:
makkelijk-brownietaartje

Makkelijk brownietaartje

 

Afgelopen maand had ik een babyshower en daar had ik dit heerlijke en makkelijke brownietaartje voor gemaakt! Vandaar ook de blauwe muisjes 😉 Het is ook zo makkelijk te maken. Je hebt eigenlijk maar 5 minuten nodig om dit te bereiden en de rest van de tijd staat het lekker in de oven en kun je genieten van de heerlijke geur! Dit taartje is zeer geschikt om nog leuk te versieren, want zonder versiering is de taart redelijk eenvoudig. En zeker als je een feestje hebt, dan maken wat kleuren het taartje wel echt af!

makkelijk-brownietaartje

bestekBaksels  •  7 a 8 punten   5 a 10 min bereiden /45 min oventijd•  Makkelijk en snel

-150 gram boter
-200 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
-3 eieren
-250gr/1 bakje mascarpone
-150 gr lichte basterdsuiker
-2 el bloem
-snuf zout
- optioneel: extra chocolade voor de topping
- optioneel: noten voor in de taart

Topping:
- fruit
- slagroom
- gesmolten chocolade
- karamel
- noten
- poedersuiker

Gerei:
- springvorm ongeveer Ø 18cm  (Xenos)
- bakvorm ongeveer  18x 18 cm

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet de springvorm in met wat boter of bakspray.

Laat de boter rustig in een steelpannetje smelten. Breek de chocolade in wat kleinere stukjes.  Als de boter gesmolten is kun je de chocolade toevoegen. Let op, het vuur op de laagste stand draaien.

Doe de eieren en suiker in een kom en mix het. Je merkt vanzelf wanneer het een compacte romige massa is. Voeg nu het bakje mascarpone toe en mix het er doorheen. De gesmolten chocolade erbij , een snufje zout en nu voorzichtig alles nog een keer mixen. Wil je graag noten in je taartje? Dan kun je dit er nu doorheen doen.

Giet het beslag in de ingevette springvorm. Zet dit voor 40 a 45 minuten in de oven.

Als de brownietaart klaar is wel even goed af laten koelen, want anders breekt de taart makkelijk. Wil je de taart toch warm eten? Snijd dan eerst de zijkant een beetje los van de springvorm door met een mes langs de taart te gaan.

De brownietaart kun je nog gezellig maken met wat slagroom, fruit, gesmolten chocolade, schuddebuikjes, noten of poedersuiker.

Het kan niet anders dan dat je van je makkelijke brownietaartje gaat genieten, eet smakelijk!

Deel dit recept: