Latest Posts

healthy-pancake-met-banaan

Healthy pancakes met banaan en ei

 
healthy-pancake-met-banaan

bestekontbijt/lunch •6 stuks •   10 minuten •  healthy/ koolhydraatarm

-zonnebloemolie
-1 rijpe banaan
-2 eieren
-kaneel
-griekse yoghurt
-fruit naar keuze
-honing

TIP! Niet zo gek op banaan? Vervang het voor havermoutmeel! (havermout evt tot meel vermalen in de machine) 

-50 gram havermoutmeel
-1 ei
-scheutje melk 
-kaneel

Dit is denk ik het meest eenvoudige healthy recept ooit! 

Doe de banaan, eieren en kaneelpoeder in een kom en mix het(handmatig, staafmixer, keukenmachine, blender etc.) totdat het een glad mengsel is. Niet te lang!

Doe een beetje olie in de pan en verwarm dit. Giet nu een klein beetje beslag in de pan zodat er een mooi rond pannenkoekje van ongeveer 10 a 15 cm in de pan ligt. Ik heb een klein pannetje gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een grote pan nemen en daar meerdere pannenkoekjes in bakken. 

Bak de pannenkoekjes aan beide kanten mooi bruin. Niet te snel omkeren. MAAR let wel goed op, de pannenkoekjes zijn niet zo heel stevig. Ik gebruik een deksel van een pan of een bord om het om te keren.

Als je pannenkoekjes klaar zijn kun je er een beetje yoghurt, honing en fruit overheen doen en klaar zijn je healthy pancakes met banaan en ei!

Deel dit recept:
tacoring van croissantdeeg met gehakt

Tacoring van croissantdeeg met gehakt

 
tacoring van croissantdeeg met gehakt

bestekhoofdgerecht•3 a 4 personen •   bereiding:25 /oven: 20 min •   Mexicaans

de ring en vulling:
- 1 groot blik croissantdeeg
- tacokruiden, klik hier voor het recept
-500 gr mager gehakt
- 1 rode ui, fijngesnipperd
-1 paprika, in kleine blokjes
-mais, hoeveelheid naar keuze
-2 plakjes Cheddar cheese
- 1 ei, losgeklopt
- optioneel: geraspte kaas

salade in de ring:
-zakje ijsbergsla
-handje cherrytomaten, in stukjes
-kwart komkommer, in stukjes
-paar eetlepels zure room

sauzen:
-guacamole, klik hier voor recept
-salsa saus, klik hier voor recept

TIP! Je kunt het ook met kip maken.
Kippendijen zijn erg mals!

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Begin met het snijden van alle groente en zet het apart. 

Haal het croissantdeeg uit de rol en snijd door bij de rechte stippellijntjes zodat je rechthoeken krijgt. Snijd deze diagonaal door van punt naar punt zodat je weer langwerpige driehoeken krijgt.
Leg op een bakplaat bakpapier en leg 4 stukken croissantdeeg op de plaat met de punten naar buiten. Je zorgt dat in het midden een cirkel onstaat van ongeveer 13 a 15 cm. Zie foto 
tacoring van croissantdeeg met gehaktAls je een mooie cirkel gemaakt hebt, dan duw je stukken die op elkaar liggen een beetje aan zodat het 1 geheel is. Als de gemaakte afscheurranden van het deeg een beetje uit elkaar staan, duw ze dan een beetje naar elkaar toe zodat het weer dicht is.tacoring van croissantdeeg met gehaktNu kun je beginnen aan de vulling.
Fruit de gesnipperde ui in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul het. Je kunt nu de tacokruiden toevoegen. Voeg nu de paprika en mais toe en bak het nog even mee. Het gehaktmengsel is klaar.

Schep nu de vulling op de ring. Je kunt dit het beste met een lepel doen. Als je al aardig wat gehakt erop hebt gelegd heb je kans dat het eraf valt. Probeer dan even met de holle kant van een lepel de vulling wat aan te drukken zodat het wat steviger erop ligt. Als de vulling er helemaal op ligt, kun je de Cheddar cheese in stukjes op de vulling leggen.tacoring van croissantdeeg met gehaktNu kun je de ring dichtvouwen. Vouw alle punten naar binnen. Til de ring iets op en schuif de punt onder de ring. Zelf ben ik begonnen met de horizontale en verticale punten en daar pas de diagonale punten. Zo zorg je ervoor dat het symmetrisch blijft. Vouw zo alle punten naar binnen en klaar is je tacoring. Smeer wat losgeklopte ei met een kwastje op het deeg.tacoring van croissantdeeg met gehaktZet de tacoring in de oven voor 15 a 20 minuten totdat het deeg mooi goudbruin is. Kijk steeds even! Elke oven is weer anders. Ik heb er tussendoor nog even wat geraspte kaas overheen gestrooid.

Is de tacoring klaar? Mooi, dan kun je nu het midden gaan beleggen met sla, zure room, komkommer en tomaat. Eventueel nog wat geraspte kaas erover.

Serveer met lekkere zelfgemaakte guacamole en salsa saus! Als dit teveel werk is, dan kun je het natuurlijk ook kant en klaar kopen.

Eet smakelijk!

Deel dit recept:
tacokruiden-zonder-pakjes-en-zakjes

Mexicaanse tacokruiden zonder pakjes en zakjes

 
tacokruiden-zonder-pakjes-en-zakjes

bestekkruiden  •   5 minuten •  Mexicaans

– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels komijnpoeder

– 2 theelepels chilipoeder (2 tl extra als je van pittig houdt)
– 2 theelepels knoflookpoeder
– 2 theelepels uienpoeder 
– 2 theelepels gedroogde oregano
– 2 theelepels zwarte peperpoeder
– 3 theelepels zout

-klein beetje (1/4) chilivlokken (1 el als je van pittig houdt

Doe alle kruiden in een kom en meng dit tot een geheel. Proef even en voeg eventueel naar smaak nog wat kruiden toe. Voeg als laatste het zout toe!

Bewaar dit in een luchtdichte pot. Weckpotjes zien er erg leuk uit!

Op 500 gram vlees gebruik je 2 a 3 eetlepels van deze tacokruiden.

Deel dit recept:
kip tandoori zonder pakjes en zakjes

Kip tandoori zonder pakjes en zakjes maak je zo!

 

Kip tandoori is één van mijn favoriete gerechten. Vaak maakte ik dit uit een pak, maar zelf maken is zoveel lekkerder en gezonder! Alleen... hoe maak je kip tandoori zonder pakjes en zakjes? Daar hebben we ons even in verdiept. In mijn keukenkastje kwam ik een kruidenmix tegen van de Bazaar in Beverwijk, die je ook makkelijk zelf kunt maken. Kip tandoori, kom maar door! 

kip tandoori zonder pakjes en zakjes

bestekhoofdgerecht  •   25 min/30 min wachttijd •  zonder pakjes en zakjes

Tandoori kruidenmix zoals bijvoorbeeld te koop op de kruidenbazaar in Beverwijk

Of maak je kruidenmengsel zelf met de volgende kruiden:
2 tl komijnpoeder, halve theelepel cayennepeper, 2 tl kurkuma, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gemalen koriander

500 gram kipfilet

1 el olijfolie

3 el Griekse yoghurt

1 limoen

150 gram sugarsnaps

1 rode paprika

1 ui

125 ml creme fraiche of zure room (evt. te vervangen door kwark)

basmati rijst

Snijd de kipfilet in blokjes, voeg de kruiden, yoghurt, olijfolie  en het sap van een halve limoen toe en roer het goed door de kip heen. Heb je een kruidenmix? Voeg dan 2 a 3 eetlepels toe in plaats van de losse kruiden.

De kip smaakt het lekkerste als je deze minimaal een half uur laat marineren. Eigenlijk geldt voor alle marinades, hoe langer hoe lekkerder. De smaken trekken zo echt in in het vlees en de kip blijft malser.

Kook de rijst zoals je gewend bent of volgens de verpakking. Haal de sugarsnaps af en kook deze drie minuutjes. Snipper de ui fijn en snijd de paprika in stukjes.

Fruit de ui en paprika in een beetje olijfolie. Bak de kipfilet bruin en voeg de sugarsnaps toe. Doe de crème fraiche erbij, wat een heerlijke, romige smaak aan de kip tandoori geeft.

Serveer de rijst met de kip tandoori. Omdat het een vrij romige smaak heeft, kun je nog een lepel yoghurt over de tandoori heen druppelen, net als wat limoensap. Ook lekker met een frisse komkommersalade!

PS. Wanneer je de kruidenmix zelf maakt, kun je ook wat meer maken en in een kruidenpotje bewaren. Zo kun je dit gerecht nog makkelijker en sneller maken!

Deel dit recept:
makkelijke paashapjes buufenbuuf

De paashapjes van Buufenbuuf!

 

Het Paasweekend staat voor de deur, en dat staat meestal garant voor lekker eten met familie en vrienden! Weet je even niet wat je allemaal kunt maken? Dan zijn deze paashapjes van Buuf en Buuf handig om wat inspiratie op te doen! 
We hebben wat recepten voor je bij elkaar gezocht die je op tafel kunt zetten tijdens het ontbijt, brunch of lunch. Er zit van alles tussen, zoet, hartig, koud, (on)gezond, makkelijk en dingen die wat meer tijd kosten. Je vindt vast iets waar je blij van wordt! 
Bekijk wat we voor je gevonden hebben, of kijk zelf nog eens rond op de site. We vinden het natuurlijk erg leuk als we foto's ontvangen van jullie Paastafel met één van onze gerechten! Tag ons in je post op Instagram of Facebook, of laat een foto achter op onze site. 

Alvast een fijne Pasen! 

HARTIGE MUFFINS MET SPEK, UI EN ITALIAANSE KRUIDENHartige muffins met geitenkaas en spek

VROLIJKE PAAS ROCKY ROAD
vrolijke-paas-rocky-road

GEVLOCHTEN KANEELBROOD
gevlochten kaneelbrood

KOOLHYDRAATARME SPINAZIE OMELETWRAP MET GEROOKTE ZALMspinazie omelet met gerookte zalm

CHOCO-KOKOS BONBONS ZONDER SUIKER
Choco-kokos-bonbons zonder suiker

GEVLOCHTEN PAASBROOD MET GEROOKTE ZALM, GEITENKAAS EN EIGevlochten paasbrood met gerookte zalm

BROODJE MET FOREL EN LIMOENMAYO
Broodje_forel_limoen_mayo

SNELLE SLANKE KIP-CHAMPIGNONRAGOUTsnelle kip en champignon ragout zelfgemaakt

ZELFGEMAAKT VOLKOREN SPELTBROODzelfgemaakt volkoren speltbrood

BRUSCHETTA MET GEITENKAAS EN PERENMOESbruschetta met geitenkaas en perenmoes

Deel dit recept:
vrolijke-paas-rocky-road

Vrolijke Paas Rocky Road

 

Weer wat bakinspiratie voor jullie! Er is niets fijner dan je af en toe even te laten gaan en gewoon eens lekker te snoepen, dus bij deze het recept voor de vrolijke Paas Rocky Road!  Een feestje om te serveren en wedden dat het binnen no-time op is?  Je kunt dit recept natuurlijk ook voor een andere gelegenheid maken dan Pasen, alleen zijn de paaseitjes dan misschien wat lastiger te vinden ;).

vrolijke-paas-rocky-road

bestekkoekjes  •   10 minuten /2 uur wachttijd•  Holland

- 1 reep Tony Chocolonely  (karamel/zeezout 180gr)
- 150 gr boter
- paas paaseitjes 
- 1 pakje smarties
- klein minihandje gepofte snoeprijst
- kwart stroopwafel
- 3 speculaasjes
-optioneel: gekleurde sprinkles

Steelpannetje
Ovenschaal
Bakpapier

Ik gebruik voor deze vrolijke paas rocky road een Tony Chocolonely  chocoladereep, maar je kunt ook een andere chocoladereep gebruiken. Puur, melk wit... de keuze is aan jou! Zelf denk ik wel dat melk of wit toch wel het lekkerste in combinatie met de andere ingrediënten.

Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Bekijk hier hoe je het beste een ovenschaal met bakpapier kunt bekleden.

Breek de stroopwafel en speculaasjes alvast in brokjes. Pak een steelpannetje en doe hier de chocolade en boter in en verwarm dit op een laag vuurtje. Wel erbij blijven en blijven roeren.

Als alles gesmolten is kun je de helft overgieten in een schaal. Dit gebruik je voor de bovenste laag, dus die kan nog even blijven wachten.

Meng de helft van alle ingrediënten door de chocolade in het steelpannetje. Zorg dat alles onder de chocolade zit. Je kunt nu de chocolade in de beklede ovenschaal gieten.  Met een lepel even een beetje in alle hoeken uitsmeren. Als je dat hebt gedaan, kun je de chocolade die je apart hebt gezet eroverheen gieten. Je hebt ook nog ingrediënten over die je nu als topping op de laag kunt strooien. Begin met de paaseieren, daarna de stroopwafel en speculaas en als laatste de gepofte rijst en de smarties.  Duw het eventueel een beetje in de chocolade. 

Het ziet er al hartstikke vrolijk uit he? Nog even geduld, want de schaal moet je nog even voor minimaal 2 uur in de koelkast zetten. Dan is het hard geworden en kun je het mooi breken.

Geniet ervan!

Deel dit recept:
broodje forel limoen

Broodje met forel en limoenmayo, makkelijk en snel!

 

Niet alle lekkere dingen hoeven veel tijd te kosten. Dit broodje met forel en limoenmayo is zó klaar en onwijs lekker! De gerookte smaak van de forel is altijd goed, en wordt wat opgefrist door de limoenmayo. Met wat veldsla erbij serveer je een mooie sandwich. Weer een iets anders dan een broodje met gerookte zalm. Wij zetten dit broodje zeker op tafel tijdens de Paasbrunch volgende week!

broodje forel limoen mayo

bestek 4 broodjes  •   10 minuten •  vis 

- 125-150 gram gerookte forelfilet (vers of voorverpakt)
- 4 broodjes naar keuze
- 6 eetlepels Zaanse mayonaise 
- 2 limoenen
- 1 bosje radijs
- 1 zak veldsla
- halve komkommer
- peper

Als je afbakbroodjes gebruikt, vergeet dan niet om de oven vast voor te verwarmen. Je zou ook dit speltbrood kunnen maken! Kost wat meer tijd, maar is wel erg lekker. 

Was de komkommer en een stuk of tien radijsjes. Snijd de komkommer eerst in plakjes, en dan in dunne reepjes en doe dit samen in een schaaltje. 
Doe de mayonaise in een schaaltje en voeg hier het sap van een halve limoen aan toe. Mix met een vork voorzichtig door elkaar. Voeg naar smaak wat versgemalen peper toe. 
Het is handig om de broodjes die je gebruikt wat af te laten koelen, zodat de limoenmayo niet gelijk 'weg smelt.'
Besmeer de broodjes met de limoenmayo en leg er voorzichtig wat forel op. Strooi er dan wat radijs en komkommer over. Besprenkel het geheel met wat 'druppels' van de limoenmayo en nog wat extra limoensap en peper. 

Doe de veldsla in een schaal en voeg hier de overgebleven radijs en komkommer aan toe. Hier kun je nog wat van de limoenmayo aan toevoegen, of alleen wat olijfolie en limoensap. Serveer met het broodje op een bord of op een leuke plank. Makkelijk en snel toch?! 

Eet lekker! 

 

 

Deel dit recept:

Paasactie! Win een leuk pakket voor de Pasen!

 

Er valt weer wat te winnen bij Buuf en Buuf! Een leuk pakket voor tijdens de Pasen! Wie wil dat nou niet?!

In samenwerking met Bakker de Kruijf uit Zevenhoven en Kaasboerderij van Harten uit Woubrugge verloten we een heerlijke Paascake en een verrassingsmand met kaas.

Laat ons in een reactie onder dit bericht weten hoeveel eieren jij denkt te zien op de foto! Volgende week maken we winnaar bekend. Het pakket kan worden opgehaald in Woubrugge bij Kaasboerderij van Harten.

Deel dit recept:
bladerdeeghapje-met-roomkaas,-jam-en-vers-fruit

Bladerdeeghapje met roomkaas, jam en vers fruit

 

Dit bladerdeeghapje met roomkaas, jam en vers fruit is een ideaal hapje om te maken voor een feestje of een andere leuke gelegenheid. Makkelijk te maken, weinig ingrediënten nodig, en supersnel klaar! Je kunt het ook naar eigen smaak aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld ook chocoladepasta gebruiken, alleen jam of ander fruit.

bladerdeeghapje-met-roomkaas,-jam-en-vers-fruit

bestekkoekjes  •   25 minuten •  Holland

- 6 plakjes bladerdeeg
- 6 flinke tl roomkaas
- 6 flinke tl jam naar keuze 
- vers fruit naar keuze (in dit recept aardbei en blauwe bes)
- 1 losgeklopt ei
- suiker
- optioneel: sprinkles/poedersuiker

Haal alvast het bladerdeeg uit de vriezer en laat even ontdooien. Verwarm de oven  voor op 180 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het bladerdeeg erop. Je kan het bladerdeeg ook op je aanrecht maken, maar uit ervaring weet ik dat het een gepriegel wordt om het op de bakplaat te krijgen ;). 

Snijd nu het bladerdeeg vanaf de hoeken in. Niet helemaal doorsnijden, want in het midden komen de ingrediënten. 

bladerdeeghapje met roomkaas, jam en vers fruit
Schep nu een goede volle theelepel roomkaas in het midden en daarop een lepel jam en wat fruit.
bladerdeeghapje met roomkaas, jam en vers fruit
Vouw nu de hoeken om en om naar het midden. Zo krijg je uiteindelijk een molenvormpje. Herhaal dit bij alle plakjes.  

Als je alles gevouwen hebt, smeer je het deeg in met het losgeklopte ei. Daarna bestrooi je het met een beetje suiker of sprinkles. Allebei mag ook ;).

Zet ze voor 12 tot 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Blijf er wel bij, want elke oven is weer anders qua baktijd!

Eet smakelijk!

bladerdeeghapje-met-roomkaas,-jam-en-vers-fruit1
Deel dit recept: