Drankjes, Laatste post
Leave a comment

Zo maak je water met munt, komkommer en limoen

Print
Het is warm. Zeg maar gerust heet. Waar je ook kijkt/leest/luistert, iedereen heeft het erover. Of je nu wilt of niet, de tips komen vanzelf wel op je af. Daar past ons recept ook nog wel bij! Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat het belangrijk is veel te drinken, om uitdroging te voorkomen. Dat flesje water is natuurlijk hartstikke goed, maar soms wil je ook wel eens iets met smaak. Frisdranken en sappen zitten vol met suikers en andere toevoegingen. Daarom hebben we vandaag geprobeerd iets te vinden waarmee je toch wat smaak aan je water krijgt en je dus je vochtbalans op peil kunt houden. Dit drankje bestaat uit water, munt, komkommer en limoen. Fris dus!

water met munt limoen komkommer

Deze hoeveelheden heb ik gebruikt voor ongeveer 2 liter water. Ik heb een limonadetap gekocht bij Hema, met een inhoud van 3,2 liter. De tap is op dit moment uitverkocht in de webwinkel, maar ik heb hem afgelopen zondag gewoon in de winkel kunnen kopen.

Wat heb je nodig?

– drie limoenen
– 7 á 8 takjes munt- een stukje komkommer
– 2 liter water
– limonade tap of kan
– ijsblokjes
– optioneel: honing

Hoe maak je dit limoen/munt/komkommer water?

Spoel de limoenen en takjes munt af onder de kraan. Pers twee limoenen uit en giet het sap in de kan waarin je het water maakt. Voordat je ze perst kun je de limoenen even over het aanrecht heen rollen. Zo krijg je meer sap uit de limoen.
Schil de komkommer en snijd deze in plakjes. De komkommer en munt doe je bij het limoensap. Ook de laatste limoen snijd je in plakjes en kun je gelijk bij de rest toevoegen,

net als het water. Wil je nog wat zoets? Dan kun je er een lepel honing bij gieten. Probeer dit dan wel goed door te roeren.

Laat het water even op smaak komen; hoe langer je wacht, hoe meer de smaken in het water trekken en hoe frisser je water is. De kan past helaas bij mij net niet in de koelkast. Daarom doe ik voordat ik het neerzet nog wat ijsblokjes in de tap, zodat het toch nog lekker koel is!

water met munt komkommer limoenDe komende tijd hoop ik meer soorten water of limonade uit te proberen. Als het wat is, vind je het op Buuf en Buuf!

Deel dit recept:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.