Eten, Foodfacts, Inspiration, Reviews, Wat vind jij hiervan?, Wist je dat? Eetweetjes!
comments 9

Vind de dichtsbijzijnde boeren met de nieuwe buitenmarkt app!

Print
reddy_buitenmarkt_app-e1416306756543
Koop jij je boodschappen bij de supermarkt, maar wil je dit eigenlijk weten waar je product vandaan komt, dan is vers eten kopen bij de lokale boer een goed alternatief. Een superleuke en handige app!

Boeren in de omgeving
De meeste mensen hebben er geen idee van dat ze omringd worden door boeren in de omgeving. Normaal gesproken weet je pas als je er langs rijdt met de auto dat de boer producten verkoopt en vaak heb je er op dat moment de tijd niet voor en vergeet je het vaak weer. Er zijn ongeveer 500 boeren benaderd bij het opzetten van de Buitenmarkt app. De makers kwamen erachter dat boerderijen die hun eigen producten verkopen, lastig te vinden zijn. Met de Buitenmarkt-app is dat voortaan een stuk makkelijker. Met deze app vind je boeren die bij jou in de buurt hun eigen groenten, fruit of vlees verkopen. Superhandig! Zo kun je je van tevoren even oriënteren en kijken welke boeren welke producten op hun boerderij verkopen. Een hele andere manier van boodschappen doen en de dieren hebben ook vaak een beter leven, diervriendelijker dus.

framboosbraamframboosbraam

Vind de dichtstbijzijnde boer met de handige app
De gratis app helpt je met het vinden van de dichtstbijzijnde boer: het is mogelijk om te zoeken op locatie, product en productcategorie. Je vind verse groenten,  fruit bij de fruittelers of kruiden uit de kruidentuin. Maar ook vlees,  zuivel, kaas en eieren bij de zuivelboer of vis van de afslag. Eigenlijk alles wat je op de markt krijgt. Alleen nu shop je rechtstreeks bij de boer uit de buurt. Je opent de app en zoekt op ‘rundvlees’ of ‘appel’. Je ziet de lokale boeren met die het desbetreffende product aanbieden en je krijgt gelijk een routebeschrijving naar de boerderij. Ook leuk als uitje met kinderen!

Download hier de Buitenmarkt-app voor iOS

> en voor Android.

Denk jij dat je deze app gaat gebruiken? En wat vind je van de app?

Bekijk hieronder de commercial

 

 

Deel dit recept: