Eten, Hoofdgerecht, Laatste post, Zonder pakjes en zakjes
comment 1

Goulash zonder pakjes en zakjes

Het is weer herfstachtig weer, dus ook weer tijd voor goulash! Dit keer zonder pakjes en zakjes. Echt zo'n maaltijd om op zondag te maken. Paar uur laten sudderen en je hebt heerlijk mals stoofvlees! Vroeger altijd uit pakjes, maar zonder pakjes en zakjes is altijd beter en lekkerder. Wij hebben nu het perfecte gerecht voor goulash zonder pakjes en zakjes. Het is ook nog eens makkelijk te maken!  Alleen kost het je wat tijd! Lekker met wat sperzieboontjes en rijst. Je kunt het natuurlijk ook met patatjes, stokbrood of aardappelen eten. Voor ieder wat wils!

Courgetti met tomatensaus en gehakt

bestekhoofdgerecht •4 personen •   10 minuten voorbereiden / 3 uur stoven •

500 a 600 gr sukadelappen, in blokjes gesneden
25 gr roomboter
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 rode paprika's, in reepjes
2 tl paprikapoeder, evt pittig als je daarvan houdt
25 gr bloem
1 blik gepelde tomaten, in de zomer lekker van verse tomaten maken!
500 ml runderbouillon
1 klein blikje(70 gr) tomatenpuree
500 gr sperziebonen
125 gr zure room
150 gr rijst naar keuze
1 laurierblad

Smelt in een braadpan de roomboter. Fruit daarna de ui en de knoflook 2 minuten. Het mag niet bruin worden.

Daarna doe je het vlees in de pan en laat je het een paar minuten even meebakken en dichtschroeien. Nu kun je de paprikareepjes erbij doen en bak dit alles nog even een paar minuten. Na deze minuten kun je de bloem, tomatenpuree en paprikapoeder erbij doen. Vervolgens kun je de gepelde tomaten erbij doen en klein maken met een een spatel of een houten lepel. Voeg de runderbouillon toe, voorzichtig het laurierblad en breng nu aan de kook.

Zet de braadpan op de kleinste pit en draai het vuur laag. Zorg ervoor dat het zachtjes suddert. Laat het nu 3 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe even goed door de pan! Is de goulash na 2,5 uur nog waterig? Doe dan de deksel van de pan voor de laatste 30 minuten. Het moet ook weer niet te droog zijn, maar dat kun je zelf het beste inschatten.

Als je de goulash 3 uur hebt laten sudderen kun je de rijst en de sperziebonen koken. Je kunt de goulash ook eten met stokbrood, aardappelen of patat.
Tenslotte breng je de goulash nog wat op smaak met zout en peper en serveer  het met een lepel zure room voor een frisse smaak!

Met deze pittige herfstgoulash kun je een vrij volle, liefst kruidige en pittige rode wijn drinken of een lekker glas bockbier.

Eet smakelijk en geniet van deze goulash zonder pakjes en zakjes! Zoveel lekkerder 🙂

Deel dit recept:
 

1 Comment

  1. Wendy says

    Net alvast gemaakt voor vanavond ik vind het lekker maar wel erg waterig? Was dit bij jullie ook?
    Het is niet zo dik als een saus.

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.