Hoofdgerecht, Laatste post, Makkelijk en snel, Salade
Leave a comment

Linzensalade met gorgonzola en spekjes of gerookte kip

Linzensalade-met-gorgonzola-en-spekjes

bestekdiner • 2 personen  •   20 minuten •  makkelijk en snel

- 200 gram linzen
- 150 gram spekjes
-1 kleine rode ui, fijngesnipperd
- handje cherrytomaatjes, gehalveerd
- gorgonzola 150 gram
- paar handjes rucola melange
-peper en zout
- optioneel: stokbrood met wat kruidenboter

dressing:
- 4 el olijfolie
- 1 tl honing
- rodewijnazijn

Verwarm de oven voor en bak het stokbrood of de broodjes af als je het met wat brood eet.

Spoel eerst de linzen af met koud water totdat het water helder is. Als je dit niet doet komt er een aardige schuimlaag op het water en met het afspoelen voorkom je dit. Kook vervolgens de linzen volgens de verpakking. Meestal is dit zon 15-18 minuten, dus in de tussentijd kun je mooi de andere ingrediënten klaarmaken.  Je kunt natuurlijk ook voorgekookte linzen kopen als je weinig tijd hebt.  Deze moet je ook wel even afspoelen. Als de linzen op staan kun je de andere ingrediënten gaan klaarmaken die in de salade komen.

Bak de spekreepjes krokant. Als je gerookte kip gebruikt, dan kun je die in reepjes snijden. Zijn ze gebakken? Dan kun je de gehalveerde tomaatjes even kort aanbakken in de pan zodat het harde er een beetje af is. Het hoeft geen drap te worden, dus wel weer op tijd uit de pan halen.

Doe de linzen in een kom en doe hier de gorgonzola, spekreepjes en de fijngesnipperde rauwe uitjes bij. De linzen zijn nog warm, dus de gorgonzola kan mooi een beetje smelten zodat de salade wat smeuïger wordt. Schep nu voorzichtig de tomaatjes erdoor. Niet te ruw, anders gaan ze kapot. Breng op smaak met wat peper en zout.

Doe nog een paar schepjes rucola melange door de salade heen of een beetje naast de salade met wat dressing erover. De rest van de gorgonzola verdelen over de salade, wat dressing erover en klaar is je linzensalade met gorgonzola en spekjes of gerookte kip!

Deel dit recept:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.