Hoofdgerecht
comments 2

Broccoli quiche met salade

Print
quiche2

Je hebt weleens van die dagen dat je denkt… ‘Wat zullen we vanavond nou gaan eten?’ Als ik zo een dag heb, eindig ik meestal met deze quiche. Weer eens wat anders dan rijst, pasta of aardappelen, niet zo moeilijk om te maken en qua kosten ook niet te gek. Ook mooi meegenomen! Met onderstaande ingrediënten heb je genoeg voor 2 á 3 personen. Wil je met meerdere mensen van deze quiche eten, dan kun je wat meer van alles doen, de taart wordt dan hoger. Ik maak het altijd in een taartvorm van 24 cm. Lekker met een groene salade met geitenkaas!

Wat heb je nodig?
7 velletjes bladerdeeg
1 stronkje broccoli
1 stukje kipfilet
1 ui
Half bakje champignons
3 eieren
Geraspte kaas
Peper en zout

Voor de salade:
1 zakje veldsla
1 appel
Stukje geitenkaas
Walnoten of hazelnoten
Honing

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat de velletjes even smelten. Snijd de broccoli en kook deze ongeveer vier á vijf minuten. Snijd de kipfilet in kleine stukjes, snipper de ui en snijd de champignons in vieren. Bak de kipfilet in olijfolie, voeg dan de ui en champignon toe. Bak dit een paar minuten mee tot het gaar is. Voeg dan de afgegoten broccoli toe en zet het vuur uit. Breek de eieren in een schaaltje en klop deze tot één geheel. Voeg peper en zout naar smaak toe. Ondertussen kun je de taartvorm bekleden met het bladerdeeg. Kijk uit dat de vorm goed dicht zit, ik heb zelf al een paar keer gehad dat het eimengsel door de bodem heen lekte… Geen succes! Verdeel de kip en groenten over de taartbodem. Schenk dan de eieren hier over heen. Strooi er geraspte kaas naar smaak over en zet de quiche in de oven. Na ongeveer 20 minuten is deze klaar. Dit kun je zien aan de kaas die gesmolten is en aan de kleur van het bladerdeeg. Die moet een mooie bruine kleur hebben.

quiche
De salade
Strooi

de sla in een kom. Snijd de appel en geitenkaas in kleine stukjes en voeg toe aan de salade. Druppel met een theelepel de honing over de salade heen. Eventueel kun je er nog wat noten over heen strooien. Naar smaak wat peper en zout.

quiche2

Maak jij weleens een quiche? Wat vind je lekkere ingrediënten voor een quiche?

Deel dit recept:
 

2 Comments

  1. Lijkt me lekker! Je zou hier misschien ook nog zongedroogde tomaten aan kunnen toevoegen. Ik hou erg van quiches, maar maak ze te weinig, is ook niet iets dat je nog even snel na het werk klaarmaakt. Het maken gaat nog redelijk snel, maar dan die oventijd er ook nog bij….

     
    • Dat is inderdaad waar. Ik werk onregelmatig, dus dan zet ik de quiche op tijd in de oven. Maar kan me voorstellen dat je uit werk gewoon wilt eten, en geen zin hebt om nog een half uur te wachten tot het klaar is. Dan maar een keer in het weekend proberen haha 🙂 De tomaatjes ga ik volgende keer proberen! Bedankt voor de tip?

       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.