Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Tussendoortje, Vega
comments 2

Bruschetta met geitenkaas en perenmoes

Print

Een bruschetta doet het altijd goed als voor of -tussengerechtje! Deze keer heb ik hem iets anders gemaakt, en eens geprobeerd met geitenkaas en perenmoes. Een lekkere combi, de perenmoes maakt de smaak van de geitenkaas net even wat frisser! 


perenmoes

Wat heb je nodig? 

– een ciabatta
– olijfolie
– teentje knoflook
– vier peren
– geitenkaas
– balsamico crème
– honing
– vers gemalen peper
– evt. kaneelstokje en/of steranijs

Hoe maak je het?

Schil de peren en snijd ze in stukjes. Zet ze op in een pannetje met een klein beetje water. Ik had nog een kaneelstokje en steranijs in huis, deze heb ik er bijgedaan om de moes iets meer smaak te geven. Je laat de peren lekker op het vuur staan, af en toe even door roeren. Als de peren een moes/jam-achtige structuur hebben, dan zijn ze klaar. Ik weet niet of ik teveel van het klokhuis had laten zitten, maar bij mij zaten er wat ‘draden’ in de moes. Dit vind ik zelf echt niet lekker, daarom heb ik de moes nog even in de keukenmachine gedaan zodat er geen gekke stukjes meer in zaten. De moes laat je afkoelen.

De oven verwarm je voor op 180 graden. Snijd de ciabatta in stukjes en smeer er met een bakkwastje wat olijfolie op. Als de oven warm is, gaan ze er tien minuten in. Ondertussen kun je de geitenkaas vast in plakjes snijden en een teentje knoflook pellen en door de helft snijden.
Leg de broodjes op een snijplank en smeer deze in met de knoflook. Zo krijg je een lichte knoflooksmaak, maar niet te overheersend. Lepel wat perenmoes op de broodjes, leg er een plakje geitenkaas op (of twee, ligt er aan hoe groot je broodje is) en drup er wat balsamico crème op. Daarna met een theelepel wat honing erover heen, en een snufje verse peper.

gncenter size-medium wp-image-736" src="http://www.buuf-buuf.nl/wp-content/uploads/2014/08/bruschetta1.jpg?w=300" alt="bruschetta" width="300" height="300" />

Het is maar net hoeveel broodjes je per persoon wilt serveren, wij hadden drie sneetjes per persoon. Dit was een halve ciabatta. Niet alleen lekker bij Italiaans eten, maar ook bij een barbecue of andere gelegenheid waar je hapjes serveert!

 

Deel dit recept: