Hoofdgerecht
Leave a comment

Couscous met witvis en groenten

Print
Het was weer zo’n dag. Ik zou alleen eten, stond in de supermarkt en had geen idee wat ik moest maken. Naast de andere dingen die ik nodig had, verder niks gekocht voor het avondeten. Ik zou thuis wel zien wat het werd.
Eenmaal thuis dook ik de kasten in en zag ik dat toch meer in huis had dan dan ik dacht. Ik heb van alles bij elkaar gesprokkeld en kwam er een lekkere maaltijd uit! couscousvis

In de vriezer vond ik een stukje pangasiusfilet en doperwetjes. Er lag nog een avocado en een bakje cherrytomaten. In de koelkast een bakje olijven, een halve citroen en cottage cheese en in de kast lag nog een zak couscous. Even overzichtelijk, wat heb je nodig voor deze frisse couscous, voor één persoon:

– 100 gram doperweten
– 50 gram couscous
– een halve avocado
– wat cherrytomaatjes
– wat (zwarte) olijven
– 2,5 eetlepel cottage cheese
– citroensap
– zwarte peper
– een stukje vis

De couscous zet je in een bakje met 65 ml gekookt water. Doe er wat citroensap en peper bij, eventueel een scheutje olijfolie en laat het minsten 10 minuten staan. Het ligt er aan hoe je de vis bereidt, maar kijk zelf even wanneer het handig is dit te bereiden. Maak je de vis in de oven, zet je die eerder aan dan dat je met de couscous begint.
Ik heb de diepvrieserwtjes in een steelpannetje met kokend water gezet om te laten smelten. Na een paar minuten afgegoten.
Snijd de avocado. tomaatjes en olijven in stukjes en meng dit met de erwtjes. Roer er voorzichtig de cottage cheese door.
Als de couscous klaar is, voeg je dit toe aan het bakje met de overige ingrediënten.

Schep de couscous op een bord, leg de vis erbij en strooi er wat zwarte peper over. Lekker om op de vis ook nog wat cottage cheese te doen!

Dit recept is voor één persoon. Je kunt het makkelijk uitbreiden naar een  maaltijd voor meerdere personen. Ook is het lekker om wat meer te maken en de volgende dag als lunch te eten. De vis kun je vervangen door bijvoorbeeld zalm, kabeljauw of een stukje kipfilet. Een keertje vegetarisch kan natuurlijk ook!

Heb je dit recept een keer gemaakt? Laat ons weten wat je er van vond door een reactie op deze blog te geven, of via Facebook!

Volg ons ook op 

/Buufenbuuf-going-healthy/868628189833777?ref_type=bookmark" target="_blank">facebook instagram en bloglovin

 

Deel dit recept: