Hoofd, Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Laatste post, Zonder pakjes en zakjes
comments 10

Gevulde courgette met gerookte zalm en geitenkaas

Gevulde courgette met gerookte zalm en geitenkaas, lekker! Ik wist eigenlijk nooit wat ik met courgette aan moest! We weten allemaal dat het gezond is, maar ja het heeft ook weer niet zoveel smaak dat je het echt lekker kunt noemen. Af en toe al wat geprobeerd, maar meestal kwam ik op wokken uit. Maar dit recept is voor mij echt een uitkomst! Gevulde courgette met gerookte zalm en geitenkaas, heerlijk! Je gebruikt de hele courgette dus verspilling is er niet bij en je kunt ook makkelijk andere ingrediënten gebruiken zoals bijvoorbeeld gehakt of een vegetarische gevulde courgette maken.Gevulde courgette is makkelijk te maken en weer eens wat anders!

gevulde-courgette-met-gerookte-zalm-en-geitenkaas2

bestekhoofdgerecht •2 personen •   30 minuten •  koolhydraatarm 

-2 courgettes
-100 a 125 gr gerookte zalm
-50 a 60 gr zachte geitenkaas
-1 paprika
-1 ui
-handje cherrytomaatjes
-Italiaanse kruiden
-peper en zout
-optioneel: handje geroosterde pijnboompitten
-optioneel: handje bieslook

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de courgettes en halveer ze. Schraap het vruchtvlees eruit met een lepel. Probeer er zoveel mogelijk uit te schrapen. Snijd het uiteinde waar de courgette aan de plant heeft gezeten eraf. Snijd het vruchtvlees fijn en gooi het in een kom. Snijd de ui fijn, paprika in kleine blokjes en de tomaat in stukjes. Gooi alles in de kom en meng het.  Doe het mengsel in de pan en bak voor 2 minuten. Doe de Italiaanse kruiden, peper en zout erbij.

Leg de helften courgette alvast in een ovenschaal.

Recept gevulde courgette met gerookte zalmDoe het mengsel vervolgens terug in de kom en doe de zalm en de geitenkaas erbij. Even goed omscheppen.  Proef even of er genoeg smaak aan zit, anders nog even wat Italiaanse kruiden, peper of zout toevoegen. Rooster eventueel de pijnboompitten en voeg deze ook toe. Als het mengsel nog wat droog is kun je er nog 1 plakje geitenkaas aan toevoegen. Verdeel het mengsel over de helften en garneer eventueel met wat bieslook.

Zet de courgette in de oven voor 20 minuten op 200 graden.

Zelf had ik nog wat Parmezaanse kaas liggen, dus dat heb ik er achteraf nog overheen gestrooid. Ook lekker!

Geniet van deze heerlijke gevulde courgette met gerookte zalm en geitenkaas!

Deel dit recept:
 

10 Comments

    • BuufenBuuf says

      Kan ook ja! Heeft misschien een minder sterke smaak, maar misschien dan wat meer kruiden.

       
    • BuufenBuuf says

      Ja dat kan ook! misschien krijg je een iets andere smaak, maar ik denk dat het prima erbij past!

       
  1. Judy says

    Is het de bedoeling dat je dit uitlepelt of met de courgette mee opeet? ik wil dit receptje deze week gaan uitproberen, Ik ga er ook eentje proberen te maken met brie ipv geitenkaas.

     
    • BuufenBuuf says

      Hoi Judy,
      het is inderdaad de bedoeling dat je de courgette uitlepelt en het vruchtvlees gebruik je ook weer voor het mengsel. dus je eet het uiteindelijk ook weer op! Laat je weten hoe het smaakte met brie? Wij zijn erg benieuwd!

       
  2. Klazina says

    Is wat je op de foto ziet dus voor 1 persoon? Dus 4 halve courgettes voor 2 personen?

     
    • BuufenBuuf says

      Hoi Klazina,

      ja dat klopt. Op de foto is voor 1 persoon! Als de gevulde courgette het enige is wat je eet heb je genoeg aan 2 halve courgettes per persoon. Eet je er nog wat anders bij? Bijvoorbeeld rijst of aardappel? Dan zou ik 1 halve goedgevulde courgette per persoon aanhouden.

       
  3. Anne says

    Hallo!
    Ik wou graag 1 gourget maken,kan ik dan de vulling die ik overhoud ook invriezen?

     
    • BuufenBuuf says

      Hallo Anne,
      Wat leuk dat je het recept gaat maken! Zelf zou ik er niet voor kiezen om de vulling in te vriezen. Ik denk dat het dan wel erg waterig is en de smaak gaat ook zeker verloren. Je zou natuurlijk ook 2 helften kunnen maken en er 1 in de koelkast bewaren voor de volgende dag. Die kun je dan de volgende dag in de oven doen.
      Succes en eetse!

       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.