Hoofdgerecht, Vega
Leave a comment

Stamppot chinese kool met tauge, mandarijn, ananas en kaas

Print
10385474_609025625876561_178052407694975151_n

Deze stamppot is echt heerlijk! Je zou nooit denken dat de ingrediënten bij elkaar een heerlijke combinatie vormt, maar echt proberen! Het is een makkelijk recept en ook snel klaar.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

1 kilo aardappelen
1 kilo chinese of witte kool, klein gesneden
4 theelepels margarine
100 gram tauge
1 eetlepel kerriepoeder
120 gram kaas in blokjes
300 gram mandarijnenpartjes uit blik
300 gram ananastukjes uit blik|
zout en peper

Hoe maak je het?

Kook de aardappelen. Eventueel met wat zout.
Voeg na 10 minuten de kool toe.
Giet het mengsel af

en stamp het tot een puree.
Doe de margarine, taugé, kerriepoeder, peper en kaar door de stamppot en roer het geheel goede door.
Laat de kaas smelten en voeg tot slot de ananas en mandarijnen toe en roer dit voorzichtig door de stamppot.
Je kan eventueel ananas of mandarijn weglaten als je dit niet lekker vindt, maar eigenlijk hoort er wel 1 van beide in. Dat maakt het juist lekker fris!

Ik zou graag willen weten wat jullie ervan vinden!! Maken jullie weleens andere gerechten met chinese kool?

Deel dit recept:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.