Hoofdgerecht, Laatste post, Vega
Leave a comment

Röstipizzaatje met groente en tonijn

Weer eens wat anders dan rösti of aardappel! Deze röstipizzaatjes zijn leuk om te maken voor als je bezoek krijgt. Het is goed voor te bereiden en best wel makkelijk. En vegetarisch te eten of met vlees of vis! Voor ieder wat wils! Lekker met een salade erbij!

Rösti-pizzaatje-met-groente-en-tonijn

bestekhoofdgerecht •4 personen •   45 minuten • Vegetarisch

- 750 gr rösti
- 6 eieren
- 50 gr bloem
- 150 gr gerapste belegen kaas
- 2 tl oregano
- 1/2 courgette, in plakjes
- 1 paprika, in schijfjes
- 2 rode uien, in ringen
- 2 bollen mozzarella, in plakjes
- cherry tomaatjes, gehalveerd
- tonijn of spekjes(uitgebakken)
- geroosterde pijnboompitjes
- zout en peper
-olijfolie
- optioneel: champignons en basilicumblaadjes

 Je kunt deze pizza vegetarisch, met spekjes of met vis tonijn eten. Lekker met een salade erbij

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd nu eerst alle groente voordat je verder gaat.

Doe de rösti in een grote kom en zorg dat het niet meer aan elkaar geplakt zit. De eieren klop je even los in een andere kom en vervolgens giet je dat bij de rösti. Ook de bloem, geraspte kaas en de oregano kun je erdoor doen. Breng op smaak met zout en peper.

Ik heb nu een grote snijplank gepakt en het rosti mengsel in evengrote 4 grote ballen verdeeld. Je kun het ook even op een bakpapiertje leggen. Nu weet je zeker dat de rostipizzaatjes evengroot zijn.

Heb je 2 bakplaten? Gebruik er dan 2! Er kunnen namelijk maar 2 pizzaatjes op 1 bakplaat.  Bekleed de bakplaten met bakpapier en leg de ballen hierop. Vorm nu mooie ronde pizzabodems en druk ze goed aan. Ze moeten ongeveer 1 cm dik zijn. Als je 4 pizzabodems hebt, kun je ze voor 10 minuten in de oven goudbruin bakken.

Grill de groente in de grillpan en leg op een bord.  Als je geen grillpan hebt, dan kun je het ook in een normale pan even bakken. Ik grill de groente apart en de tomaatjes als laatst. Die hoeven ook niet zo heel lang.

Als je de pizzabodems voor 10 minuten in de oven hebt gehad, kun je de bodems beleggen. Eerst mozzarella, en daarna de groente en als laatste de tonijn of de spekjes en natuurlijk de pijnboompitjes. Zet weer even terug in de oven voor ongeveer 15 minuten. Let even op de mozzarella, want die moet helemaal gesmolten zijn en de rost aan de randen bruin.

Als je de pizza uit de oven hebt gehaald doe je er nog wat basilicumblaadjes bij.

Serveer de Röstipizzaatjes met een lichte salade!

Eet smakelijk!

Deel dit recept:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.