Hoofd, Hoofdgerecht, Makkelijk en snel, Salade
comments 2

Spinaziesalade met brie en walnoten

Print

spinaziesalade met brie en walnoten
Van sommige gerechten moet je eerst een foto zien voordat je een beetje het idee krijgt dat het lekker smaakt en dat had ik ook bij deze spinaziesalade met brie en walnoten. Niet veel mensen worden warm van rauwe spinazie, maar het is een totaal andere smaak dan dat je denkt. Het is redelijk neutraal van smaak en lijkt op sla alleen wat steviger en aangezien iedereen weet dat spinazie barst van gezonde vitaminen en mineralen is het toch het proberen waard! Ook is het beter om spinazie rauw te eten want zo blijven de voedingsstoffen het best bewaard! En deze spinaziesalade met brie en walnoten is echt heerlijk met de mosterddressing! En de granaatappelpitjes maken het heerlijk fris!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 200 gram spinazie
  • stukjes brie naar keuze in kleine stukjes
  • pitjes van een halve granaatappel
  • handje pompoenpitten
  • handje pijnboompitten
  • handje walnoten

Wat heb je nodig voor de dressing?

  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap of azijn
  • 1 eetlepel mayonaise (light)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • klein scheutje water

Hoe maak je het?
Het is super makkelijk! Alles bij elkaar op een bord en de pijnboompitten even roosteren. Serveer met de lekkere dressing.  Eventueel lekker met een stokbroodje erbij.

Geniet van je spinaziesalade met brie en walnoten!

Deel dit recept:
 

2 Comments

  1. Pingback: Radijsjes, lekker! | buufenbuuf going healthy

  2. Pingback: Recept | Salade met gerookte kip, avocado & pijnboompitjes |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.