Eten, Hoofdgerecht, Laatste post, Lunch, Soep, Zonder pakjes en zakjes
Leave a comment

Chinese tomatengroentesoep, lekker en makkelijk!

Zaterdag of zondag is altijd zo’n dag waarop ik denk.. wat gaan we nu weer eens eten? Ik wil altijd wel iets makkelijks, maar tegelijkertijd moet het ook wel redelijk gezond zijn. Afgelopen zaterdag maakte ik deze Chinese tomatengroentesoep, een goedgevulde maaltijdsoep. Alvast een tip; je kunt altijd wat meer maken, zodat je voor de volgende dag lunch hebt, of je kunt het invriezen!

zelfgemaakte chinese tomatensoep

besteklunch/diner • 2-4 personen  •   30 minuten •  soep

-zakje Chinese wokgroenten
-1 blikje tomatenpuree van 70 gram
-1 blikje tomatenblokjes van 400 gram
-2 eetlepels maizena
-1 ui
-2 teentjes knoflook
-2 lenteuitjes
-1 theelepel djahé
-3 eetlepels appelmoes (evt. zelfgemaakt)
-2 eetlepels suiker
-1 liter kippenbouillon
-3 eieren
-wat rijstvermicelli, hoeveelheid zelf bepalen naar smaak

Begin met het maken van de kippenbouillon, dan kan je die in ieder geval niet vergeten (zoals ik dus had ;). Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit wat olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Voeg dan de tomatenpuree, 1 eetlepel water en djahé toe, en roer even een paar minuten goed door. Kan snel aanbranden!

Dan doe je appelmoes, bouillon, tomatenblokjes en suiker in de soeppan erbij en laat je het ongeveer een kwartiertje op laag vuur staan. Na een minuut of 10 voeg je de wokgroenten en rijstmie toe.

Klop dan de eieren los en maak hier een omelet van, niet te dik. De omelet snijd je in reepjes en zet je even apart. De lente-uitjes snijd je in smalle ringetjes en zet je ook apart.
Meng dan de maizena met twee eetlepels water en roer dit papje door de soep heen, zodat het wat dikker wordt.

Als de soep de gewenste dikte heeft (je kunt altijd wat meer maizena of juist weer water toevoegen als je het te dik of dun vindt), breng je de soep op smaak met peper en zout.
Serveer de soep in kommen en doe in de kommen wat omeletreepjes en lente-uitjes. Eet smakelijk!

Deel dit recept:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.