Bijgerecht, Eten, Hoofdgerecht, Inspiration, Laatste post, Lunch, Salade, Vega, Zonder pakjes en zakjes
comments 3

Couscoussalade met bietjes van Fitfoodie Jolanda

Print
Op Instagram zagen wij een oproep van Fitfoodie Jolanda om een receptuitwisseling te doen. Omdat wij Jolanda al een tijdje volgen, leek het ons leuk hier aan mee te doen. Krista en ik maakten allebei een recept van de website van Fitfoodie Jolanda. Ik koos voor de quinoa-bietensalade, maar heb de salade iets anders gemaakt. Zo kwam ik er namelijk thuis achter dat ik geen quinoa meer had, maar wel couscous. Ook lekker! In de koelkast vond ik nog wat groenten die op moesten, dus die heb ik er ook door gedaan. De geitensalade heb ik vervangen door cottage cheese, omdat ik dat zelf lekkerder vind. In deze blog lees je het recept en wat ik er vind. Ik kan alvast zeggen dat deze salade makkelijk te maken is, pluspunt!

Couscous saladeBoodschappenlijstje voor een couscoussalade met bietjes voor één persoon

50 gram couscous
50 ml kokend water
Wat sap van een limoen
Peper
2 voorgekookte bietjes
1 zoetzure augurk, of een paar cocktailaugurkjes
Een stukje gele paprika
2 el cottage cheese (of 30 gr. zachte geitenkaas)
Radijsjes (optioneel)
Honing/agave (optioneel)

Zo maak je het

Wel de couscous in de 50 ml kokend water en voeg een scheutje olijfolie, wat peper en verse limoensap toe. Laat dit een minuut of tien staan.
Snijd de bietjes, paprika, augurkjes en radijsjes fijn. Meng door elkaar in een schaaltje. Gebruik je cottage cheese? Lepel dit er dan nu doorheen. Als je limoensap lekker vindt, kun je er nog wat limoensap over heen druppelen.

Als de couscous al het vocht heeft opgenomen, meng je dit voorzichtig met de groenten. Als je geitenkaas gebruikt kun je dit nu ook toevoegen. Zeker bij geitenkaas is het lekker om er nog wat honing overheen te druppelen!

couscoussalade

Uitwisseling met Jolanda

Dit recept van de quinoa-salade had ik al een paar keer voorbij zien komen, en leek me lekker om te maken. Zoals jullie in een eerder blog over bietensalade al konden lezen, houd ik niet van warme bietjes. Koude bietjes vind ik juist hartstikke lekker! Maar om nou steeds dezelfde salade te maken… Vandaar mijn keuze voor deze salade. De salade is ontzettend makkelijk te maken; het enige wat je hoeft te doen is wat snijwerk en mixen. Ideaal dus! Ook de combinatie van smaken past goed bij elkaar. De bietjes zijn lekker zoet, de augurken geven weer een wat zuurdere smaak af. Wat ik ook fijn vind aan dit recept is dat je er makkelijk wat meer groenten aan toe kunt voegen. Zo had ik nog een stukje paprika dat op moest, wat er dus prima door heen kan.
Als je toch a

an het snijden bent, kun je er voor kiezen een dubbele portie te maken. Dan heb je gelijk voor de volgende dag nog een salade. De voorgekookte bietjes zijn altijd per vier verpakt. Ik heb de overgebleven bietjes vast gesneden en in een weckpotje bewaard, zodat de bietjes niet afgeven. De andere ingrediënten zitten al bij elkaar in een Tupperwarebak. Morgen even door elkaar husselen, en klaar is mijn lunch!

 

Deel dit recept:

3 Comments

  1. Pingback: Tuin | Volkstuin van Aadje -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.