Eten, Lunch, Ontbijt
comments 3

Mugcake van havermout, banaan en ei

Print
Ontbijten is voor mij echt de start van de dag. De één ontbijt het liefst niet, of neemt alleen een stukje fruit. Ik moet echt goed ontbijten, anders heb ik binnen een uur weer trek. Havermout is ideaal om je dag mee te beginnen. Ik heb er al verschillende recepten mee gemaakt. Warme havermout vind ik niet zo lekker, yoghurt met zelfgemaakte cruesli heb ik liever na het sporten, dus  kom ik vaak uit op ‘overnight oats’. Laatst heb ik een keer iets anders geprobeerd, de zogenaamde mugcake. Dat had ik eerder moeten proberen, het is echt lekker! Er gaat weinig tijd zitten in het klaarmaken, ook mooi meegenomen zo op de vroege ochtend :). Een mugcake is ook lekker als lunchgerecht, zeker wanneer je even trek hebt in iets dat goed vult. Lees verder voor het recept!

Mugcake met homemade bramenjam

Naast dat het recept vrij eenvoudig te maken is, heb je ook niet veel ingrediënten nodig. Het is dus naast gezond, vullend en makkelijk ook een maaltijd waar je niet gelijk een half vermogen voor hoeft neer te leggen bij het afrekenen.

Wat heb je nodig voor de mugcake?

  • vier eetlepels havermout
  • één ei
  • één (rijpe) banaan
  • kaneel naar smaak
  • eventueel een of twee dadels in stukjes
  • eventueel wat geraspte kokos

On the side

Alleen een mugcake is in principe al genoeg voor ontbijt. Toch vind ik het lekker om naast de mugcake een klein schaaltje met kwark of yoghurt en daar een stuk fruit doorheen te eten, of zoals op de eerste foto in dit artikel met zelfgemaakte jam.

Hoe maak je de mugcake?

Pak een kom en prak hier de banaan in. Voeg het ei toe en kluts het goed (echt goed!) door elkaar. Doe de havermout, kaneel en, als je deze hebt, dadels en kokos toe en roer het mengsel door elkaar.

DSC_9536

Mugcake voordat het in de magnetron gaat

Schenk dit mengsel in een mok of ander bakje dat in de magnetron kan. Even twee minuten in de magnetron op de hoogste stand (bij mij 900 watt, als jouw magnetron lager is dan de tijd iets verlengen) en de mugcake is klaar. In die twee minuten kun je óf heel snel je spullen afwassen, óf je yoghurt klaarmaken ;).

DSC_9539

Mugcake met yoghurt en blauwe bessen

s="wp-image-1332 size-medium" src="http://www.buuf-buuf.nl/wp-content/uploads/2015/02/mugcake.jpg?w=296" alt="mugcake" width="296" height="300" /> Mugcake met peer, kwark en pistachenoten

Deze manier van havermout bereiden leent zich goed voor variatie; je kunt er ook andere ingrediënten door doen zoals noten, honing, chocoladestukjes of fruit. Ik ben erg benieuwd of jullie dit gaan maken!

Psst! Volg ons ook op facebook instagrampinterest en bloglovin

Deel dit recept: