Eten, Hoofdgerecht, Laatste post, Lunch, Salade, Vega, Zonder pakjes en zakjes
comments 2

Witlofsalade met paddenstoelen en noten

Print
witlofsalade met paddenstoelen en noten Ik zag dat de witlof in de aanbieding was bij de supermarkt dus daar heb ik ook een lekker recept bij gemaakt.  Heerlijke witlofsalade met paddenstoelen en noten! Dit is echt een lekker zomers recept en ook niet moeilijk om te maken. Luchtig en lekker! Je kunt deze salade als lunch of hoofdmaaltijd eten. Ik heb er zelf nog een lekker tartaatje naast gegeten en mijn vriend ook nog wat aardappelen. Je kunt dit gerecht ook zonder spekjes maken, maar dan zou ik er wel wat meer Parmezaanse kaas of bijvoorbeeld feta kaas overheen doen. Een goed gevuld vegetarische salade!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 witlof stronkjes
  • 200 gram gemixte paddenstoelen
  • 2 handjes rucola
  • halve sinaasappel
  • handje walnoten
  • handje pijnboompitten
  • 2 eetlepels spekjes (kan ook zonder!)
  • platte peterselie
  • peper
  • zout
  • Optioneel: 4 radijsjes en Parmezaanse kaas

Wat heb je nodig voor de dressing?

  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie

Hoe maak je het? Maak de witlof even onder de kraan schoon. Snijd de witlof doormidden en snijd het midden eruit. Dit is bitter dus kun je er beter uithalen. Daarna snijd je de witlof in de lengte doormidden. Als je niet zo van grove stukken houdt, kun je ze beter wat fijner snijden. Maak de rucola schoon en gooi het samen met de witlof in een kom.

Schil vervolgens de sinaasappel, en snij het witte vliesje eraf. Probeer ook zoveel mogelijk de velletjes eraf te krijgen. Wel even peuteren, maar die sinaasappel kan toch echt niet weggelaten worden ;). Snij de partjes in stukjes. Snij dunne plakjes van de radijsjes. Gooi deze plakjes radijs en sinaasappelstukjes ook in de kom.

Bak vervolgens de spekjes en laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier. Hak ondertussen de walnoten fijn. Vervolgens kun je de walnoten en pijnboompitten ook hierin bakken.

Maak ondertussen de dressing en roer even goed totdat er een geheel ont

staat. Als de spekjes en de noten klaar zijn kun je deze even uit laten lekken en kun je de paddenstoelen even kort bakken. Niet te lang want anders worden ze te slap. Gooi alles bij elkaar in een kom en meng het door elkaar.

Daarna kun je het op het bord serveren en op het laatst strooi je er nog wat fijngesneden peterselie, Parmezaanse kaas overheen en natuurlijk de dressing niet te vergeten!

Eet smakelijk! witlofsalade met paddenstoelen en noten

Deel dit recept:
 

2 Comments

    • BuufenBuuf says

      Het is erg lekker hoor! En ze zijn ook niet zo heel erg heftig van smaak. We horen graag wat je ervan vond!

       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.