Eten, Hoofdgerecht, Vega
comment 1

Vegetarische zoete aardappel stamppot

Print
IMG_0641

Gisteren zoete aardappel stamppot gemaakt. Aangezien het er erg lekker uit zag wilde ik dit gerecht wel een keer proberen. Ik ben niet heel erg weg van zoete avondgerechten, maar toch was ik erg benieuwd naar het recept want ik zag alleen maar lovende reacties! Nou ik heb het geprobeerd en vies was het zeker niet, maar het is gewoon mijn smaak niet. Ik vind het net wat te zoet voor stamppot. Ik denk wel dat andere mensen dit heerlijk kunnen vinden, maar ik zelf hou toch wel wat meer van een hartig gerecht. Ik denk ook dat bijvoorbeeld zoete aardappel frietjes,  zoete aardappel in een ovenschotel o.i.d. wel lekker is, dus dat ga ik zeker nog proberen! En dit gerecht zou ik echt wel uitproberen, want smaken verschillen! 🙂

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 75 gram rucola
  • handje zongedroogde tomaatjes
  • handje feta blokjes verkruimeld
  • pijnboompitjes
  • peper en zout

Eventueel cashewnoten, mosterd, spekjes of een stuk vlees zoals draadjesvlees. Je kan de rucola vervangen voor spinazie

Hoe maak je het?
Breng water aan de kook voor de aardappelen.
Schil vervolgens de aardappelen en snijd ze in blokjes. Daarna was je de aardappelen en kook je ze gaar in ruim water in ongeveer 10 minuten met eventueel wat zout.

framboosbraamguavaguavaguava

In de tussentijd snijd je rucola grof en de zongedroogde tomaatjes juist fijn snijden.
Na 10 minuten de aardappelen afgieten en met de stamper een gladde massa stampen.
Vervolgens kan de rucola erdoor en de zongedroogde tomaatjes, feta en pijnboompitjes kunnen eroverheen worden gestrooid.
Je kan de stamppot nog op smaak brengen met peper en zout en eventueel wat pittiger maken met mosterd. Voor wat meer bite kun je nog wat cashewnootjes gebruiken.

framboosbraamframboosbraamguava

Eet smakelijk!

Pssst! Volg ons ook op 

>facebook instagrampinterest en bloglovin

 

 

 

Deel dit recept: