Bijgerecht, Eten, Hoofdgerecht
Leave a comment

Kip marinade

Print

Wij eten regelmatig kip. Kipfilet door curry, in een quiche of ik maak er gehakt van voor een kipburger. Een hele kip maken vind ik ook leuk, alleen heb je dan gelijk zoveel kip. Afgelopen weekend maakte ik daarom deze drumsticks, die eerst een tijdje in de marinade hebben gestaan zodat ze mals zouden blijven en een lekkere smaak zouden krijgen.
Een kort en simpel recept, precies goed voor het weekend dus! Bij de het recept voor de kip marinade zonder pakje of zakje. Je kunt ze trouwens ook op de barbeque doen, heerlijk met een salade of met frietjes. Of gewoon in de namiddag met een lekkere borrel erbij deze drumsticks oppeuzelen!

Recept marinade kip

 

Wat heb je nodig?

  • 8 drumsticks
  • 3 el magere yoghurt
  • 2 el ras el hanout (kruiden)
  • Wat kaneel
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van een halve limoen
  • Scheutje agavesiroop

Hoe maak je het?

Doe de yoghurt in een mengkom. Voeg de kruiden toe en pers daarna de limoen en knoflook uit. Voeg dit ook toe aan de yoghurt, net als de agavesiroop. Agavesiroop is vrij zoet, dus een scheutje is prima. Roer alles goed door elkaar.
Marineer de drumsticks met deze marinade, wrijf de kip goed in (niet zeuren, gewoon met je handen ;). Dek de mengkom met daarin de drumsticks af en zet het zo lang mogelijk, het liefst een paar uur, in de koelkast.

Wanneer je verder gaat met het bereiden van de maaltijd, verwarm je de oven voor op 160 graden. Doe de drumsticks in een ovenschaal en zet ze een half uur

in de oven. Draai de drumsticks af en toe even om. Als het half uur voorbij is, krik je de temperatuur van de oven omhoog naar 180 graden en zet je de drumsticks nog een minuut of tien in de oven. Zo worden ze knapperig en krijgt het velletje een mooie kleur.

Deze drumsticks smaken goed met zoete aardappelfrietjes en een frisse salade, maar zijn ook heerlijk als hapje bij de borrel of op de barbecue!

Psst! Volg ons ook op facebook instagrampinterest en bloglovin

Deel dit recept:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.