Eten, Glutenvrij, Hoofdgerecht, Laatste post, Lunch, Vega, Zonder pakjes en zakjes
Leave a comment

Vegetarische quinoa salade met sugarsnaps en mango

Quinoa is een plant met rode pluimen. Veel mensen denken dat dit een graansoort is, maar het zijn zaden van de plant die in Zuid-Amerika groeit. Quinoa dient vooral als basis voor een maaltijd.
Deze vegetarische en glutenvrije quinoa salade met sugarsnaps en mango is een perfect gerecht voor na een drukke werkdag. Gezond, snel en makkelijk te maken.  Je kunt het natuurlijk ook maken voor 2 personen en wat er over is de volgende dag met de lunch eten.

quinoa salade met sugarsnaps en mango vega

bestekhoofdgerecht •3 personen •   20 minuten •  vegetarisch/ glutenvrij 

150 gram quinoa
100 gram haricots verts
100 gram sugarsnaps
1 avocado
1 mango
1 klein blikje kidneybonen
 halve rode paprika
olijfolie
sap van een limoen
peper en zout

Ik vind het zelf altijd het handigste om eerst alles te snijden, zodat ik kan pakken wat ik nodig heb. Omdat in deze quinoa salade wat kooktijd zit, begin ik toch daarmee, anders zit je te wachten tot alles gekookt is. Het is maar net wat je handig vindt, het is in ieder geval snel klaar!

Bereid de quinoa volgens de verpakking. Haal de haricots verts en sugarsnaps af en kook deze een een minuut of vijf. Schil de mango en avocado en snijd deze in stukjes. Snijd de paprika in stukjes. Laat de kidneybonen even uitlekken in een vergiet.

Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een schaal en voeg een goede scheut olijfolie toe. Knijp een limoen uit boven de salade en strooi er peper en zout naar smaak over.

Eetse!

Deel dit recept:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.