Hotspots, Laatste post, Zuid-Holland
comment 1

Kookworkshop bij Ferry Nice en een winactie!

Print
Voor onze volgers die uit Alphen aan den Rijn en omgeving komen is Woerdman een begrip. Wat wij tot een tijdje terug niet wisten, is dat er boven de winkel nog een ruimte is; Onder de Pannen. Hier geeft Ferry Wijsman kookworkshops, waar iedere keer een ander thema centraal staat, bijvoorbeeld Spaans, Libanees en in deze tijd van het jaar zorgeloze kerst. Zo’n workshop volgen vonden wij natuurlijk wel interessant! Daarom hebben we een workshop Italiaans gevolgd. En goed nieuws, wij mogen één van onze volgers blij maken met een workshop naar keuze!

workshop

Wie is Ferry?
Op de website van Ferry is te lezen dat Ferry in een aantal mooie en bekende restaurants in het Groene Hart heeft gewerkt. Nu heeft hij ervoor gekozen om een andere weg in te slaan en werkt hij als freelance kok, thuiskok, geeft hij workshops bij Onder de Pannen en bij mensen thuis. Wat wij tijdens de workshop nog horen is dat hij ook nog docent is aan de Horeca Academie in Den Haag. Goed gevulde weken dus!

ferry wijsman

De workshop
Wat ons als eerste opviel is dat Onder de Pannen een onwijs leuke locatie is. Er is genoeg ruimte om te koken, en een gezellig stuk waar we met elkaar onze resultaten kunnen eten. De producten staan al klaar, alles lekker vers en genoeg om straks te eten!
Wanneer de groep compleet is bekijken we wat we allemaal gaan maken en worden de gerechten verdeeld. Wij buigen ons over de pizza. Zelf deeg maken is goed te doen, na wat tips dat je van aaien geen pizzadeeg krijgt.

Als het deeg aan het rijzen is maken we de saus van tomaten en uien. Begint al goed te ruiken! Ondertussen zijn de andere groepen bezig met het bereiden van de andere gerechten; vitello tonato, pesto, vulling voor tortellini en uiteindelijk ook het deeg voor de tortellini en tagliatelle. Ferry loopt rond, helpt waar nodig en geeft uitleg. Leuk ook om te zien dat er lokale producten gebruikt worden, zoals het brood van Brood & Ko. 
Als we het pizzadeeg hebben uitgerold en belegd, gaat de pizza in de pizzaoven en kunnen we bijna proeven of het gelukt is. Krista maakt nog tortellini, een kunst op zich.

Ondertussen kijken we ook bij de andere gerechten hoe het gaat en wat er allemaal gemaakt wordt. Iedereen is druk bezig en alles begint langzaamaan vorm te krijgen. De andere deelnemers aan de workshop kenden wij niet. Het blijkt maar weer eens dat met elkaar koken en eten mensen verbindt, er wordt gezellig gekletst en er hangt een leuke sfeer!
Onder de Pannen vind je zoals gezegd boven de winkel van Woerdman, Julianastraat 44 in Alphen aan den Rijn. Rondom het centrum is er voldoende parkeergelegenheid. Voor de mensen die in de buurt wonen is het natuurlijk het makkelijkste om met de fiets te komen; kun je gelijk een lekker wijntje drinken!

Wil je meer informatie? Kijk dan op de website van Ferry of van Woerdman, of check Instagram en Facebook

winactie workshop

Winactie!

Ben je nu net als wij enthousiast en wil je graag een kookworkshop volgen? Doe dan mee met onze winactie. Op Instagram en Facebook lees je wat je moet doen om kans te maken op dez
e prijs! Klik onder de tekst op de Facebook en Instagram logo’s om naar onze pagina’s te gaan.
Heb je geen Instagram of Facebook? Laat dan in een reactie hieronder weten wie volgens jou deze leerzame en gezellige workshop verdient!
Wij hebben een leuke avond gehad en vinden dat Onder de Pannen niet mag ontbreken in het lijstje hotspots in Zuid-Holland. Echt eens naar toe gaan!

FACEBOOK   instagram

Deel dit recept:
 

1 Comment

  1. sheri says

    Ontzettend leuke winactie! Ik zou graag mijn dochter nomineren voor deze kookworkshop, zij kan dit zó enorm goed gebruiken na het stressvolle en ellendige jaar wat ze heeft meegemaakt. Dit zou toch wel een fantastische ervaring zijn voor haar.

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.