Hotspots, Laatste post, Zuid-Holland
comment 1

Eten bij Lot & de Walvis in de haven van Leiden

Sinds 2015 is Leiden een nieuwe hotspot rijker! Een tijdje terug naar dit gezellige tentje geweest en ja dit is echt een van DE hotspots in Leiden!  Lot & de Walvis zit aan een superleuk klein haventje net buiten het centrum.

Lot en de Walvis hotspot buufenbuuf

Hoe het begon...
Het begon met Lot en haar busje genaamd 'de Walvis'. Lot reisde de hele wereld over en zo kwam ze allerlei culturen, stranden, cafeetjes, restaurants en mensen tegen. Hier in Leiden is Lot thuis en heeft ze al haar souvenirs, herinneringen en ideetjes verzameld en deze komen allemaal samen bij Lot & de Walvis.

Bereikbaarheid
Parkeren kan een beetje lastig zijn in de buurt, omdat het vaak druk is. Je kunt parkeren bij de parkeergarage 'Lammermarkt'. Vanaf daar is het ongeveer 5 minuutjes lopen. Vanaf het Centraal Station is het ongeveer 20 minuten lopen. Als je daar echt geen zin in hebt kun je bus 6 en 56 nemen vanaf het station.

'De Volharding'
Het gebouw waar Lot & de Walvis is gevestigd is, is al een oogappeltje om te zien. Het heeft al een rijke voorgeschiedenis. Iets waar Lot gek op is! Het gebouw is het oude Havengebouw van de Leidsche Stoombootmaatschappij ‘De Volharding’ die in 1852 opgericht is . De naam van het pand is dus afkomstig van een stoombootmaatschappij en dit gebouw aan de Leidse haven was hun hoofdkantoor. Sinds 2015 mag Lot zich de trotse eigenaar noemen van 'De Volharding'.

Genoeg geschiedenis geschreven.. jullie willen natuurlijk alleen maar weten wat wij van Lot & de Walvis vinden!

Tikkeltje gek
Thuiskomen, losjes en bohemian zijn toch wel de kernwoorden van dit leuke plekje. Een mix van stijlen uit verschillende werelddelen en een tikkeltje gek.  Bij binnenkomst ervaar je meteen de relaxte sfeer van het personeel. Ongedwongen en erg vriendelijk. Je voelt je welkom en dat is  belangrijk, want dat is natuurlijk de eerste indruk! Wat hebben ze hier gevoel voor sfeer, echt overal is aan gedacht! Er zijn verschillende ruimtes voor verschillende gelegenheden en ook verschillende knusse hoekjes gecreëerd en daarin onderscheid Lot zich zeker. Pluspunt! Trouwens, buiten is ook een  terras waar je nog heerlijk van de avondzon kunt genieten. Kortom, een fijne setting.
Een flinke domper dat er geen verschoningsruimte is voor baby's. Ik kreeg een vies verschoningskussen mee en moest op de grond in het toilet mijn kind verschonen. Dat was best een afknapper en ik was er ook echt verbaasd over. Het interieur is tiptop in orde en een belangrijk element, zeker voor mij als moeder, in een restaurant mist en daar slaat Lot de plank wel een beetje mis.

lotendewalvishotspotbuufenbuuf

Menukaart
Bij Lot & de Walvis kun de hele dag borrelhapjes, taart en toetjes eten. Hamburgers vanaf 11:00 uur bestellen en ontbijten tot 17:00 uur.  Altijd fijn en ook weer eens wat anders dan die strakke schema's ;)! De dingen waaruit je kunt kiezen, komen uit alle werelddelen. Je kunt kiezen voor  bijvoorbeeld American pancakes, spekkoek, hotdog, peking duck, poke bowl, tajine enz... Er is voor iedereen wat lekkers! Ook genoeg vegetarische gerechten trouwens en er is een menukaart voor de kids. Alleen jammer dat er maar te kiezen is uit 3 salades. Wel kun je voor een klein of groot portie kiezen, dus dat is weer een duimpje omhoog!
Ook waren er een paar taartjes niet 'voorradig', dus moesten we wat anders kiezen.

De prijzen zijn gemiddeld. Ik heb zelf de poke bowl op en dan vind ik 15,50 wel veel voor de hoeveelheid die je krijgt, maar de andere gerechten zijn qua prijs prima te doen. De gemiddelde prijs is 28,- voor een 2 gangenmenu zonder drank.

 

 
Haven 1
2312 MG Leiden
071 763 03 83
www.lotendewalvis.nl
elke dag geopend vanaf 9:00u
reserveren aanbevolen
vanaf 15 /1 kun je elke maandag kaasfonduen. 

Pluspunten van Lot & de Walvis:
- sfeervol
- elke dag geopend vanaf 9:00 uur
- ruime keuze van gerechten de hele dag door
- glutenvrije gerechten mogelijk, even aangeven bij bestellen
- kindermenu
- divers publiek

Minpunten van Lot & de Walvis:
- weinig salades op de kaart
- groot portie salade prijzig voor de hoeveelheid die je krijgt
- geen verschoningsruimte aanwezig
- buiten het centrum & betaald parkeren

Deel dit recept:

1 Comment

 1. peter tegelaar says

  Wat een ongelooflijke ballentent!
  Gisteren, 6 mei met 9 personen bij Lot en de Walvis gegeten en gedronken.

  1- De (witte) wijn moest eerst in de vriezer worden gelegd om op de juiste temperatuur te komen.
  2-Duvel bier moest net zoals de wijn ook eerst in de vriezer worden gelegd om op de juiste temperatuur te worden gebracht.

  3-Dan het eten; 7 personen kozen een rum steak. Dan krijg je een biefstuk van 180 gram (volgens de bediening) die op je bord nog geen 100 gram blijkt te zijn, met op het bord een ondefinieerbare substantie, een uitgebloeid, verschrompeld lente-uitje en een paar gecremeerde mais kolven. Eerlijk is eerlijk het vlees smaakte goed, maar zelfs de lilliputter in ons gezelschap is later op zoek gegaan om zijn dagelijkse portie benodigde proteïne en mineralen tot zich te nemen. De patat erbij was geweldig, voor 9 man 2 jampotjes vol met frietjes, net genoeg voor 2 personen. . Extra patat bestellen kost uiteraard weer extra geld, Het ligt echt niet aan de bediening, die zijn echt vriendelijk genoeg. Ik begrijp echt niet hoe je voor een gerecht als dit een bedrag van meer dan 20 euro durft te vragen. Tis al met al eigenlijk een blamage voor dit “restaurant”, onprofessioneel, uit op omzet tegen elke prijs en geen enkele binding of empathie met de klanten. Dit was eens maar nooit meer en dit geldt ook voor de mede-bezoekers Tel uit je winst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.