Laatste post, Lunch
Leave a comment

Broodje met forel en limoenmayo, makkelijk en snel!

Niet alle lekkere dingen hoeven veel tijd te kosten. Dit broodje met forel en limoenmayo is zó klaar en onwijs lekker! De gerookte smaak van de forel is altijd goed, en wordt wat opgefrist door de limoenmayo. Met wat veldsla erbij serveer je een mooie sandwich. Weer een iets anders dan een broodje met gerookte zalm. Wij zetten dit broodje zeker op tafel tijdens de Paasbrunch volgende week!

broodje forel limoen mayo

bestek 4 broodjes  •   10 minuten •  vis 

- 125-150 gram gerookte forelfilet (vers of voorverpakt)
- 4 broodjes naar keuze
- 6 eetlepels Zaanse mayonaise 
- 2 limoenen
- 1 bosje radijs
- 1 zak veldsla
- halve komkommer
- peper

Als je afbakbroodjes gebruikt, vergeet dan niet om de oven vast voor te verwarmen. Je zou ook dit speltbrood kunnen maken! Kost wat meer tijd, maar is wel erg lekker. 

Was de komkommer en een stuk of tien radijsjes. Snijd de komkommer eerst in plakjes, en dan in dunne reepjes en doe dit samen in een schaaltje. 
Doe de mayonaise in een schaaltje en voeg hier het sap van een halve limoen aan toe. Mix met een vork voorzichtig door elkaar. Voeg naar smaak wat versgemalen peper toe. 
Het is handig om de broodjes die je gebruikt wat af te laten koelen, zodat de limoenmayo niet gelijk 'weg smelt.'
Besmeer de broodjes met de limoenmayo en leg er voorzichtig wat forel op. Strooi er dan wat radijs en komkommer over. Besprenkel het geheel met wat 'druppels' van de limoenmayo en nog wat extra limoensap en peper. 

Doe de veldsla in een schaal en voeg hier de overgebleven radijs en komkommer aan toe. Hier kun je nog wat van de limoenmayo aan toevoegen, of alleen wat olijfolie en limoensap. Serveer met het broodje op een bord of op een leuke plank. Makkelijk en snel toch?! 

Eet lekker! 

 

 

Deel dit recept:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.