Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Laatste post
Leave a comment

Courgetti met tomatensaus en gehakt

Courgetti is helemaal hip! Een 'spaghetti' van slierten courgette. Deze kun je rauw, gekookt of gebakken eten.  Je vervangt de pasta dus door courgette. Stuk gezonder dan pasta waar natuurlijk veel koolhydraten en dus suiker in zit. Ik eet zelf de courgette altijd rauw met dit recept, want zo blijft het lekker knapperig! Je kunt het eventueel ook met de saus mee laten garen, koken of roerbakken. Check hieronder snel het recept voor courgetti met tomatensaus en gehakt. Je maakt de courgetti met de 'Spirelli' waar je lange dunne slierten mee kunt draaien. Eventueel kun je ook met een mandoline plakken snijden en deze weer verticaal snijden, maar dit is wel wat meer werk.

Courgetti met tomatensaus en gehakt

bestekhoofdgerecht •2 personen •   30 minuten •   koolhydraatarm

- spirelli spiraalsnijder, te koop bij Fonq en Bol.com of de lokale kookwinkel
- 1 courgette
- 200 gr zelfgemaakte tomatensaus, gezeefde tomaten of uit pot
- 300 gr mager of extra mager gehakt
- 1 ui, fijngesneden
- 1 knoflookteentje, fijngesneden
- handje pijnboompitjes, geroosterd
- 1 paprika
- 1 el. Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
- optioneel:  handje champignons
- optioneel: geraspte kaas

Begin met het snijden van de courgette met de Spirelli.  Was de courgette en snijd de uiteinden eraf en draai de courgette in de Spirelli. Draai de hele courgette op en doe even in een schaaltje.

Hierna fruit je even  de knoflook en ui in een pan. Vervolgens doe je het gehakt erbij en rul je dit.  Voeg de paprika toe en bak dit ook even mee. Als je ook champignons wilt toevoegen kun je dit beter even in een apart pannetje bakken, want het geeft veel vocht af en dan kun je dat nog even afgieten. Als dit gaar is doe je de tomatensaus, Italiaanse kruiden, peper en zout erbij.
Laat dit even op een laag vuur warm worden. Rooster nu nog eventjes de pijnboompitjes in een pannetje.

Verdeel vervolgens de courgette slierten op het bord.  Je kunt er ook voor kiezen om de courgetti door de saus even mee te laten garen . Als de saus is opgewarmd kun je deze op de borden serveren en garneren met pijnboompitjes en geraspte kaas.

Klaar is je courgetti met tomatensaus en gehakt, eet smakelijk!

courgetti spirelli
Deel dit recept:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.