Bakken, Hapjes, Laatste post
Leave a comment

Empanadas met gehakt

Wil je een warme snack maken voor op een verjaardag, feestje of gewoon zomaar? Dan zijn deze empanadas met gehakt zeer geschikt om te maken op de bbq of eventueel ook oven! Erg eenvoudig te maken en het staat snel op tafel! Een topsnack voor grote groepen, omdat je in een keer veel kunt klaarmaken.

Courgetti met tomatensaus en gehakt

besteksnack •10 hapjes •    20 min bereiden/20-25 min oven of bbq

-1 pak hartige taartdeeg (10 plakjes)
-250 gr rundergehakt of half om half (is iets vetter)
-1 kleine rode of oranje paprika, in kleine blokjes
-halve ui, fijngesnipperd
-2 teentjes knoflook, fijngehakt
-2 el tomatenpuree
-half blikje crispy mais
-cheddar cheese
-1/2 el paprikapoeder
-1/2 el komijnpoeder
-1 tl chilivlokken
-ei

De empanadas met gehakt kunnen op de bbq of oven gemaakt worden. Zelf heb ik de empanadas op de bbq gemaakt. Indirect grillen met een pizzasteen of bakplaat en daar een bakpapiertje op. Zorg ervoor dat je die al op hetzelfde formaat hebt geknipt als de pizzasteen voordat je gaat beginnen.

Bak de empanadas voor zo'n 20 tot 25 minuten op 200 graden totdat ze mooi goudbruin zijn.

Haal de plakjes deeg uit de vriezer en leg ze naast elkaar zodat ze kunnen ontdooien.
Rul het gehakt in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit 1 a 2 minuten totdat de ui glazig is. Voeg nu de paprikablokjes, mais, tomatenpuree en kruiden toe. Bak het op laag vuur. Kijk even hoe het gehaktmengsel eruit ziet. Is het nog wat droog? Voeg dan 1 of 2 el water toe. Proef even of je de smaak goed vindt! Anders nog wat kruiden toevoegen.

De plakjes deeg zijn als het goed is nu ontdooid. Steek er rondjes uit met een kommetje of een groot glas die bijna net zo groot is als een plakje deeg. Leg stukjes cheddar cheese aan een kant van het rondje onderop , maar laat de randen vrij. Ik had zelf stukjes cheddar cheese bovenop   de vulling gelegd, maar met het omvouwen van het deeg bleek dit niet echt de meest handige manier;).  Op de cheddar cheese schep je wat vulling. Hou ook weer de randen vrij, want we moeten de randen straks nog aandrukken met een vork. Dus meer de hoogte in met de vulling :).  Klap nu het deegrondje dicht en druk de randen aan met een vork.
Bestrijk de empanadas met wat geklutst ei voor een mooi korstje.

Leg de empanadas op de pizzasteen met bakpapier. Bak ze zo'n 20 a 25 minuten totdat ze een mooi goudbruin korstje hebben.

Serveer met wat chilisaus, lekkere combinatie!

empanadas gehakt mexicaans buufenbuuf recept deeg snack kamado bbq8

 

 

Deel dit recept:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.