Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Laatste post, Vega
Leave a comment

Gepofte zoete aardappel met groente en een frisse saus

Ik wilde dit altijd al eens proberen. Zoete aardappel poffen en daarin ingrediënten die ik zelf lekker vind. Het was echt lekker! Bekijk hieronder het recept voor de gepofte zoete aardappel met groente en een frisse saus. Dit recept is voor 1 persoon dus even verdubbelen als je het met z'n tweetjes wilt eten :).

gepofte-aardappel-met- kip en guacamole

bestekhoofdgerecht •1 persoon •   60 minuten •  koolhydraatarm

-1 zoete aardappel/ bataat, niet een te grote want die moet een stuk langer in de oven
-halve avocado
-klein stukje komkommer
-handje cherry tomaatjes
-handje geraspte wortel
-paar blokjes feta kaas
-handje geroosterde pijnboompitjes
-peper en zout
-optioneel: sla
-optioneel: kip

Saus:
-150 gram Griekse yoghurt

-handje munt
-el water
-half teentje knoflook
-peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de zoete aardappel schoon zodat er geen vuiligheid meer op zit en maak goed droog. Prik gaatjes in de aardappel en wikkel vervolgens in folie. Verwarm de zoete aardappel voor 60 minuten in de oven.  Na 60 minuten even kijken of de aardappel goed is. Als je er makkelijk in kunt prikken met de vork, dan is de aardappel goed.
zoete-aardappel-poffen

Maak ondertussen de vulling. Snijd de komkommer met schil en de tomaatjes fijn. Doe dit in een kom en doe de geraspte wortel erbij en de feta kaas. Die kun je verkruimelen of in blokjes laten.

Halveer de avocado en prak deze in een kommetje fijn met een vork. Rooster vervolgens de pijnboompitjes totdat ze bruin kleuren.

Toevallig had ik nog een stukje kip in huis en die heb ik gebakken. Daarna even af laten koelen en plukken tot kleine stukjes/reepjes. Erg lekker, maar zonder kan ook.

Ten slotte alleen nog even het frisse yoghurt muntsausje maken. De munt fijnsnijden en de overige ingrediënten bij elkaar doen en roeren tot een geheel. Dit sausje over de zoete aardappel doen en op tafel erbij serveren.

Je gepofte zoete aardappel voorzichtig uit de oven halen. Pas op kan heet zijn! Voorzichtig in het midden opensnijden en de vullen erin doen. Vervolgens de avocado, kip, het sausje en uiteindelijk de pijnboompitjes erover. Nog eventueel wat peper en zout erop.

Je kunt dit alles eventueel serveren met wat sla.

En klaar is je heerlijke gepofte zoete aardappel met groente en fris yoghurt
muntsausje!

 

Deel dit recept:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.