Laatste post, Soep
Leave a comment

Geroosterde pompoensoep met zoete aardappel en room

Geroosterde pompoensoep met zoete aardappel en room. Lekker herfstig, perfect voor de koude gure dagen!

Met mooi weer stap ik nog weleens op de fiets naar Woubrugge, een klein dorpje naast Alphen aan den Rijn. Even koffie drinken bij mijn moeder, en vaak gelijk door om wat verse dingen te halen. Een stukje kaas, eieren, dat soort dingen. Laatst ook een pompoen gekocht bij één van de boerderijen die ik onderweg tegen kwam. Allerlei wilde plannen om te maken met die pompoen, maar uiteindelijk heb ik er gewoon een simpele soep van gemaakt! Voor de verandering een zoete aardappel doorheen gedaan en de soep afgemaakt met wat room en peterselie. Verbrokkelde fetakaas en granaatappelpitjes zijn ook een hele goede combinatie samen om in de soep te doen. Hartige kaas en frisse granaatappel. Lekker!
Lees snel hoe je deze makkelijke geroosterde pompoensoep met zoete aardappel en room maakt!

Geroosterde pompoensoep met zoete aardappel en room buufenbuuf recept

bestekSoep  •  4 pers •  45 minuten

- 1 pompoen
- 1 flinke zoete aardappel
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1,5 liter kippen- of groentebouillon
- zure room
- peterselie
-optioneel: rode peper voor de pit, feta verbrokkeld, granaatappelpitjes

Keukengereedschap:
staafmixer

Geroosterde pompoensoep met zoete aardappel en room

Als eerste verwarm je de oven voor op 180 graden. Zet hier de pompoen voor een minuut of 20 á 25 in. Schil  de zoete aardappel (dunschiller is erg handig) terwijl de pompoen in de oven staat en snijd deze in blokjes. Ook de ui en knoflook kun je vast schillen en snipperen. Nadat je de ui en knoflook gesnipperd hebt, kun je ook de bouillon alvast klaarmaken.  Kijk even op de verpakking hoeveel bouillonblokjes je nodigt hebt.

Geroosterde pompoen uit de oven

Wanneer de pompoen klaar is snijd je hem door de helft en verwijder je de pitten. Deze kun je eventueel nog bewaren om te roosteren. Erg lekker! Snijd de pompoen vervolgens in blokjes. De schil kun je er gewoon om laten zitten.

Fruit daarna in een pan de ui en knoflook aan. Voeg de zoete aardappel en pompoen toe en laat dit meebakken tot het gaar is. Hak intussen alvast de peterselie fijn. Als je van een pittige pompoensoep houdt, kun je ook de peper vast in ringetjes snijden of fijn snipperen. Voeg de bouillon toe en laat doorkoken. Mix dit met de staafmixer tot een gladde soep.
Garneer ten slotte de soep met de peterselie, eventueel peper en room.  Ook erg lekker met wat verbrokkelde feta en granaatappelpitjes, lekker fris!

Serveer er een lekker warm stokbroodje bij of een frisse salade.

Wil je ook voor de volgende keer wat inspiratie? Dan hebben wij deze Turkse linzensoep met yoghurt of deze lekkere frisse zoetzure tomatensoep met kip en taugé

Deel dit recept:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.