Koolhydraatarme geitenkaasballetjes voor bij de borrel

3.7K
Wij hebben onze volgers gevraagd wat voor recepten ze graag willen zien voor Kerst. Daar kwamen hapjes uit en wij hebben een kleurrijk kersthapje gemaakt: koolhydraatarme geitenkaasballetjes voor bij de borrel! Een makkelijk recept wat erg snel klaar is. En dat is ideaal, want dan kun je weer lekker op de bank ploffen en genieten met je familie, vrienden of andere gasten! En dat is fijn, want niemand heeft zin om lang in de keuken te staan met de feestdagen. Je kunt het bovendien ook eerder klaarmaken zodat je het meteen kunt serveren. Wel in de koelkast laten staan en 10 minuten voor het serveren uit de koelkast halen.
Zie je ingrediënten op de lijst die je niet zo lekker vindt? Dan kun je ze heel makkelijk weglaten. Dit recept is makkelijk aan te passen naar eigen smaak, echt ideaal!

Koolhydraatarme geitenkaasballetjes voor bij de borrel

Porties 12 Stuks
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram zachte geitenkaas 1 rol
  • 150 gram roomkaas
  • handje cashewnoten fijngehakt
  • handje walnoten fijngehakt
  • handje amandelen fijngehakt
  • handje pistachenoten fijngehakt
  • handje geroosterde pijnboompitten
  • handje suikerpindas fijngehakt
  • handje cranberries fijngesneden
  • bieslook fijngesneden
  • halve granaatappel
  • zoute pepsels
  • peper en zout

Optioneel

  • abrikozen fijngesneden
Gang: Apperatief, Snacks
Keuken: Nederlands
Trefwoord: borrelhapje, koolhydraatarm, makkelijkensnel, snack, warme geitenkaas
 
Koolhydraatarme geitenkaasballetjes voor bij de borrel

Snijd de noten, gedroogde fruit, bieslook fijn en ontpit een halve granaatappel.

Lees hieronder hoe je het beste een granaatappel kunt ontpitten:

Sla met een houten lepel goed op de granaatappel. Totdat je elk stukje hebt gehad. Je zorgt er zo voor dat de pitjes al een beetje loslaten van de schil. Snijd een stukje van de boven- en onderkant af en snijd vervolgens voorzichtig in vieren bij de witte “vliezen” aan de binnenkant. Leg de granaatappel nu op een bord, want het gaat waarschijnlijk lekken.  Trek nu de granaatappel open en als het goed is vallen er al aardig wat pitjes uit. Haal de overige pitjes met je vingers eruit.  Kijk hier eventueel een video hoe je de granaatappel kunt ontpitten.

Oké, we gaan verder met de geitenkaasballetjes…

Roer de zachte geitenkaas, roomkaas, evt gedroogde abrikoos, peper en zout door elkaar zodat er één geheel ontstaat waar je balletjes van kunt draaien.

Leg de ingrediënten voor versie 1 op een bord en hussel het door elkaar. Draai een balletje geitenkaas van ongeveer 3 cm. Rol deze vervolgens over de ingrediënten heen. Zo rol je het korstje op het balletje. Blijf rollen totdat er een mooi “korstje” op zit en druk een heel klein beetje aan.

Zo maak je er 6 van versie 1 en 6 van versie 2.

Leg alle balletjes op een bord en zet het vervolgens voor een uurtje in de koelkast.

Als je alle balletjes klaar hebt, dan kun je als laatste de zoute sticks erin steken. Ziet er feestelijk uit en zo kun je de balletjes makkelijk pakken zonder dat je gelijk vieze vingers hebt. Kortom, een perfect hapje voor de feestdagen!

Geniet van dit lekkere koolhydraatarme hapje en je borrel! Proost!
Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten