Hotspots, Laatste post, Zuid-Holland
comment 1

Lunchroom Healthy and Joy, aanrader!!

Print

Onze volgers op Facebook en Instagram hebben het vast meegekregen, Alphen aan den Rijn is een healthy lunchroom rijker! Healthy and Joy wordt gerund door Sergey en Joy, allebei gek op gezond eten en het uitproberen van nieuwe recepten. En dat zie je terug op de kaart met heerlijke en originele recepten!

healthy and joy

Eindelijk eens langs bij Healhty and Joy!

Ik had al een paar keer gelezen over Healthy and Joy en wilde daar graag een keer gaan ontbijten. Het is vlakbij en makkelijk om ‘s ochtends even heen te lopen. Alleen… zou die mega kinderwagen wel naar binnen passen? Op het oog leek het smal, en ik wil ook niet gelijk de hele zaak tot mij nemen natuurlijk! Maar na even passen en meten, en de hulp van Joy konden we gelukkig naar binnen.
Wat een gezellige zaak hebben Joy en Sergey er van gemaakt! Er is een leuk zithoekje en er staan wat tafeltjes. Je kijkt zo de keuken in, waardoor je leuk contact hebt met elkaar. Er hangt echt een gezellige sfeer en ik voelde me gelijk op m’n gemak. Het is geen standaard zaak, ik merkte gelijk dat hier een enorme creativiteit in zit! Leuke quotes en foto’s aan de muur, een krijtbord boven de keuken en veel kleinere details die het echt anders dan anders maken.

Keuzes, keuzes, keuzes… 

Op naar de kaart, die je hier op je gemak kunt bekijken. Na het hele ochtendritueel van de tweeling eten geven en aankleden en daarna mezelf ook nog een beetje toonbaar maken had ik inmiddels wel trek. Van de kaart werd dat eigenlijk alleen maar meer! Ik koos voor de granola met yoghurt en wat fruit. Stiekem met het idee dat ik daarna nog wel wat kon nemen. Maar dit ontbijtje ziet er niet alleen leuk uit, het vult goed en smaakt heerlijk! Met een latte ernaast een goede start van de dag. Leuk ook dat je bij een koffie met melk niet alleen kunt kiezen voor volle melk, maar ook voor soja of havermelk.

Inmiddels hebben Joy en Sergey alweer wat nieuwe dingen aan de menukaart toegevoegd. Er staat nu ook een ontbijtje op met een mini sandwich, gekookt eitje, sap en yoghurt. En alles met gezonde ingrediënten. Ook staan er veel suiker-en glutenvrije gerechten op de kaart! Wat ik ook leuk vind is dat je alles mee kunt nemen, of het nu een broodje, koffie of een stukje taart is. Je kunt trouwens ook taarten bestellen!

healthy and joy

Op aanraden van Sergey heb ik laatst een chai tea latte met havermelk geprobeerd. Ook weer een dikke tip om eens te bestellen. Weer eens iets anders en je hebt gelijk zo’n feelgood-momentje. Er staat dus genoeg lekkers op de kaart, je kunt kiezen voor een gezond taartje of eens een proeverijtje doen als je niet kunt kiezen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Healthy and Joy? Op dit filmpje kun je vast zien hoe de zaak er uit ziet. Maar beter is het om gewoon met eigen ogen te gaan bekijken en vooral alle heerlijke dingetjes te gaan uitproberen. Ik ga gauw weer eens langs om de overnight oats te proberen. Of de zoete aardappelfrietjes. Of een stukje taart. Nu alweer trek ;-).

Waar vind je Healthy and Joy?

Healthy and Joy vind je in de Hooftstraat op

nummer 94. Op maandag gesloten, de rest van de week van 9.00-16.00 open. Op zondag even uitslapen, dan kun je vanaf 12.00 terecht! Laat je een reactie achter bij ons als je eens geweest bent? Vinden wij leuk!

Volg Healthy and Joy ook op Facebook en Insta!

 

 

Deel dit recept:

1 Comment

  1. Gerdine says

    Jaa, ik ben er ook geweest en heb er zo’n lekkere salade gegeten. Vers voor je klaargemaakt en je wordt er super geholpen. Ook de spaarkaart is super. Groetjes Gerdine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.