Hoofdgerecht, Laatste post
Leave a comment

Pasta met gamba’s en spek in een romige citroen-knoflooksaus

Deze pasta stond al lang op mijn lijstje. Al een tijdje maken wij koolhydraatrijke en koolhydraatarme gerechten in één. Perfect voor gezinnen! Dit keer staat de zalige pasta met gamba’s en spek in een romige citroen-knoflooksaus op het menu. Je kunt het maken met tagliatelle (of een andere pastasoort) of met courgetti. Natuurlijk kun je ook beide doen!
Lees hieronder hoe je deze makkelijke en goed vullende pasta maakt!

 

Pasta met gamba’s en spek in een romige citroen-knoflooksaus buufenbuuf

bestek Hoofdgerecht  • 2 personen  •    ook kha mogelijk

- 150 gr tagliatelle, al dente OF 400 gr courgetti
-klontje boter
-1 bakje spekjes (100 gram)
-200 gr gamba’s, ontdooid
-scheut witte wijn
-2 teentjes knoflook, fijngehakt
-250 ml slagroom (minimaal 35% vet)
-3 el Parmezaanse kaas
-halve citroen
-basilicum 2 takjes, in grove reepjes
-pijnboompitjes, geroosterd
-peper en zout

Pasta met gamba’s en spek in citroen-knoflooksaus Buufenbuuf recepten

Pasta met gamba’s en spek in citroen-knoflooksaus

Als eerste kook de tagliatelle al dente  (5 min)en laat dit even in de pan staan als het klaar is. Als je de pasta met courgetti maakt, dan bak je de courgetti even met wat olijfolie voor een paar minuten en zet je dit even apart. Later voeg je dit bij de saus. Wil je het gerecht splitsen en met pasta én courgetti maken? Dan kun je de saus splitsen en in twee pannen verder gaan. In de ene pan de pasta met saus en de andere pan de courgetti met de saus.

Smelt een klont boter in een hapjespan en voeg de spekreepjes toe. Bak deze totdat ze redelijk gaar zijn en voeg dan de gamba’s toe. Bak deze totdat ze roze zijn en schep de spekjes en de gamba’s uit de pan en leg op een bord. Zet dit vervolgens even apart.

Hierna giet je een flinke scheut witte wijn in de hapjespan en voeg je de knoflook toe. Bak de knoflook totdat het bruin gaat kleuren. Zet het vuur laag en voeg de slagroom toe. Blijven roeren!

Hierna voeg je de cherrytomaatjes en de Parmezaanse kaas toe. Roer de kaas er goed door totdat het gesmolten is.  Voeg nu peper en zout toe . Proef meteen of het goed op smaak is.   De helft van de basilicum kun je in de pan doen.

Nadat je de basilicum hebt toegevoegd, kunnen de gamba’s en spekreepjes weer terug de pan in. Schep de saus goed om en knijp een halve citroen uit over de saus.

Let op! Wil je dit gerecht met pasta en courgetti maken? Zorg dan dat je de ene helft van de saus in een andere pan doet. Voeg de tagliatelle of de courgetti toe aan de saus en schep alles goed door elkaar. Je kunt eventueel nog wat peper, geraspte citroenschil of nog wat extra kaas toevoegen.

Serveer de pasta in romige citroen-knoflooksaus samen met nog wat basilicum en geroosterde pijnboompitjes.

Klaar is je pasta met gamba’s en spek in een romige citroen-knoflooksaus Eet smakelijk!
Deel dit recept:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.