Allereerst haal de bevroren plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze naast elkaar ontdooien.
Daarna verwarmen we de oven op 180 graden (boven en- onderwarmte).
Bekleed de met bakpapier bekleedde bakplaat met de plakjes bladerdeeg. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar een beetje overlappen en druk de naden aan. Prik vervolgens met een vork genoeg gaatjes in het bladerdeeg, maar zorg dat je geen gaatjes prikt aan de randen. zo’n 1 cm vrij houden.
Schenk wat olijfolie in een wokpan en wok de gemengde paddenstoelen voor een paar minuten. Ook kun je ondertussen de ontbijtspek in een koekenpannetje bakken. Snijd vervolgens ook nog de uien in ringen.
Smeer hierna de mascarpone uit over het bladerdeeg, maar houdt de randen vrij. Kijk voor jezelf even hoeveel mascarpone je wilt smeren. Een dikke laag of juist een dunne laag, smaken verschillen! Strooi een flinke hand kaas en wat tijm (van het takje afgeritst) over de mascarpone.
Nadat je de paddenstoelen en uien gebakken hebt, kun je deze verdelen over de plaat. Dep de ontbijtspek droog met een keukenpapiertje, scheur in stukjes en verdeel vervolgens over de paddenstoelen en uienringen. Breng op smaak met peper en zout en bestrijk de randen van het bladerdeeg met een geklutst ei. Zo krijg je een mooie goudbruine rand.
Zet de plaattaart nu voor zo’n 30 minuten in de oven. Kijk even of de rand mooi krokant en luchtig is. Zo niet, dan nog even verder laten garen.
Als de plaattaart klaar is kun je er nog wat tijm over strooien. Serveer deze makkelijke en snelle plaattaart met paddenstoelen en spek samen met een frisse salade!
Eet smakelijk!