Bijgerecht, Hoofdgerecht, Laatste post, Lunch, Salade, Zonder pakjes en zakjes
Leave a comment

Salade met gegrilde aubergine en courgette

Deze salade met gegrilde aubergine en courgette is een goede manier om je twee ons groenten binnen te krijgen! Vraag je je ook weleens af wat je met een courgette of aubergine kunt maken? Even grillen en in deze salade gebruiken dus! 
De gerookte kipfilet maakt deze maaltijdsalade helemaal af. Ook leuk om met mooi weer de groenten op de bbq te grillen en dan in je salade te doen! 

kip tandoori zonder pakjes en zakjes

bestekmaaltijdsalade  •   25 min •   koolhydraatarm

Voor de salade:
1 aubergine
1 courgette
2 lenteuitjes
half bakje cherrytomaatjes
1 zak veldsla
100 gram gerookte kipfilet 

Voor de dressing:
2 eetlepels (Griekse) yoghurt
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel grove mosterd
1 theelepel honing
Peper en zout naar smaak 

Snijd de courgette en aubergine in halve plakjes. Bestrijk de gesneden groenten met een kwastje met olijfolie. Snijd de bosui in ringetjes, de cherrytomaatjes door de helft en de gerookte kipfilet in plakjes. 
Zet een grillpan of -plaat op het vuur en zorg dat deze goed heet is. Hier grill je de courgette, aubergine en bosuitjes.
Het grillen van de groenten kost even tijd; vul de pan of plaat met groenten tot deze vol is, laat de groenten liggen en draai om wanneer het loslaat van de bodem. Blijf het goed in de gaten houden, het kan ineens snel gaan en dan ben je te laat.. Als beide kanten een mooie kleur hebben zet je dit even apart in een schaaltje en grill je de volgende lading. 

Meng in een schaaltje de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Met een vork kun je het 'loskloppen' tot een mooie, gladde dressing.
Leg de sla in een schaal, voeg de gegrilde groenten, cherrytomaatjes en gerookte kipfilet toe en roer voorzichtig door elkaar. Schenk dan de dressing over de salade. Als je over hebt en de salade de volgende dag nog wil eten, kun je de dressing beter op je bord toevoegen en apart bewaren. Strooi naar smaak peper en zout over de salade. 

Eet lekker! 

Deel dit recept:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.