Cookie dough

982
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

bestekkoekjes  •   10 minuten •  Holland

– 100 gr roomboter op kamertemperatuur
– 115 gr lichte basterdsuiker
– 60 gr kristalsuiker
– 225 gr bloem of amandelmeel
– 80 gr chocolade of chocolate chips
– 2,5 el melk
– tl vanille extract
– snufje zout
– optioneel: speculaaskruiden
– optioneel: ijs!
Als je bloem niet vertrouwt vanwege de eventuele kans op bacteriën, dan kun je ook amandelmeel gebruiken. Let op, dit zal wel wat anders smaken!

Snijd de chocolade in kleine stukjes. Je kunt natuurlijk ook voor chocolate chips gebruiken!
Vervolgens doe je de roomboter, lichte basterdsuiker en kristalsuiker in een kom en mix dit tot een geheel.  Daarna kun je de vanille en melk toevoegen. Ook weer even mixen. Voeg de bloem en het snufje zout als laatste toe en mix het weer. Nu wordt het wat kruimeliger.

Als laatste kun je de chocoladestukjes toevoegen. Je kunt ervoor kiezen om met je handen het deeg nog wat gladder en compacter te kneden. Hier heb ik zelf niet voor gekozen, maar het zo meteen in de pot gedaan. Lekker met wat ijs!

Je kunt de cookie dough een paar dagen bewaren in de koelkast. Het lekkerste is als het deeg op kamertemperatuur is. Eventueel kun je het ook in kleine porties invriezen.

Je kunt natuurlijk in plaats van chocolade ook bijvoorbeeld gekleurde hagelslag of m&m’s gebruiken. Leuk voor een feestje!
cookie dough recept

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten