Hoofdgerecht, Laatste post, Vega
Leave a comment

Spaghetti met groente uit de oven, balsamico en hüttenkäse

Print
spaghetti met groente uit de oven, balsamico en huttekase

Een heerlijk vegetarisch gerecht van de Albert Heijn! Spaghetti met groente uit de oven, balsamico en hüttenkäse. Een erg makkelijk gerecht en ook nog vegetarisch ook! Ik heb zelf de groente in grote stukken gesneden, maar de volgende keer snijd ik de groente wat kleiner. Het waren nu toch nog best aardig grote brokken en persoonlijk hou ik daar niet zo van, maar ja dat is per persoon natuurlijk verschillend. Een klein beetje aangepast naar mijn eigen wensen. En natuurlijk lekker veel groente waardoor je genoeg vitamines binnenkrijgt! Je kunt het gerecht ook eventueel met spekreepjes maken.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 250 gr spaghetti
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • scheutje balsamicoazijn
  • scheutje olijfolie
  • 200 gr huttenkase
  • 15 gr basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl tijm (mag gedroogd zijn)
  • pijnboompitjes
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: spekblokjes of spekreepjes

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Snijd ondertussen de ui, courgette, aubergine, paprika en tomaten in blokjes. Niet al te klein!
Schep de groente in een ovenschaal en druppel hier wat olie over, balsamicoazijn en tijm en schep het om. Nog even wat peper erbij en daarna in  het midden van de oven voor 30 minuten. Na een kwartier even snel omscheppen.

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen. Pas eventueel de hoeveelheid spaghetti aan. Je kunt nu de groente in de oven zit en de spaghetti kookt mooi de basilicum snijden. Snijdt de helft van de basilicum in kleine reepjes. De andere helft is voor de garnering. Snijd de knoflook in hele kleine stukjes of plakjes. Net wat je zelf wilt.

Is de spaghet

ti klaar? Giet dan af en doe terug in de pan met de deksel erop.

Doe de hüttenkäse in een kommetje en doe de basilicum erbij en wat peper en eventueel zout. Roer even om en klaar is je saus.

Bak de knoflook even goudbruin aan in een koekenpan met wat olie. Voeg dit toe aan de spaghetti en roer even om zodat de olie goed verdeeld is. Rooster hierna nog even wat pijnboompitjes in dezelfde pan.

Zet de borden klaar en serveer hier de spaghetti op. De groente kunnen uit de oven meteen op de spaghetti.  Schep er wat hüttenkäse op, wat basilicum en pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

Deel dit recept:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.