Hoofdgerecht, Laatste post, Lunch, Zonder pakjes en zakjes
Leave a comment

Steak sandwich van de kamado met Mr. Hop biertje!

Voor de samenwerking met Mr. Hop maken wij een aantal recepten die passen bij de speciaalbiertjes die wij van hen gekregen hebben. Eerder vond je op onze website al het recept voor chili con carne met zoete aardappel van de kamado, deze keer maakten we een lunchgerecht! De steak sandwich van de kamado is makkelijk te maken en echt super om als lunch te eten. Het speciaalbiertje dat we hierbij schenken is Flipflopper van Kraftbier, een tangerine session IPA. De naam van dit biertje is op mijn lijf geschreven, want het liefst loop ik het hele jaar op slippers! Het geeft ook gelijk aan dat het een zomers biertje is dat past bij mooi weer, een zonnetje en genieten. Hop en mandarijn zijn de smaakmakers, en dit proef je zeker terug! Het biertje is wat bitterder dan de Dos Burros, en dit maakt het lekker bij de steak sandwich. Een stoer broodje heeft een stoer biertje nodig, wat wel dat zomerse gevoel geeft. Wat ons betreft is dit dus een heerlijke combi!

Surinaamse Saoto maaltijdsoep_buufenbuuf_makkelijkensnel_gevuldesoep_foodblog

besteklunch •2 •    45 minuten

Benodigdheden 2 personen

2 broodjes naar keuze of een ciabatta
2 biefstukjes (picanha is ook lekker!)
1 rode ui
rucola
cherry of romatomaatjes
olijfolie

Dressing

3 eetlepels echte mayonaise
1 eetlepel witte wijnazijn
een paar takjes dille
peper en zout

Nodig

Kamado of bbq
Vleesthermometer
Toffe bierglazen van Mr. Hop

Recept steak sandwich van de kamado

Zo maak je de steak sandwich

Haal de biefstuk een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Steek de kamado aan en laat deze op een temperatuur van 160-180 graden komen.

Snijd ondertussen vast de ui in halve ringen en de tomaat in plakjes.

Voor de dressing meng je de mayonaise en witte wijnazijn met elkaar met een vork tot het een geheel is. Hak de dille fijn en roer dit erdoor. Breng op smaak met wat zout en peper.

Als de bbq en de biefstuk op temperatuur zijn, grill je de biefstuk tot hij een kerntemperatuur heeft van 54 graden. De biefstuk is dan medium rare. Haal het vlees van de bbq en laat het op een bord 5 á 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Nu je toch even aan het wachten bent kun je vast het biertje inschenken, de broodjes doormidden snijden en met een kwastje insmeren met olijfolie. Leg de broodjes met de ingeoliede kant op de grill en laat het een minuutje of 1,5 liggen tot je lichte grill-streepjes ziet. Bestrooi de biefstuk met versgemalen peper en zeezout en snijd het in plakjes.

Alles is klaar, tijd om het broodje te beleggen! Begin met de rucola en leg daar de biefstuk bovenop. Dan komen de ui en tomaatjes. Je maakt de steak sandwich af met de dressing. Eet lekker!

 

 

 

Deel dit recept:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.