Hoofdgerecht, Laatste post, Soep
Leave a comment

Stevige erwtensoep met zoete aardappel en gerookte kip

Lekkere stevige erwtensoep met een twist! Wij hebben voor jou de ouderwetse Hollandse erwtensoep in een nieuw jasje gestopt. De aardappel is vervangen voor zoete aardappel en de rookworst hebben wij vervangen voor gerookte kip! Net zo lekker en minder koolhydraten en vet. Perfect voor als je op de koolhydraten moet letten. Een heerlijk vullende soep die heel erg makkelijk te maken is.
Stevige erwtensoep met zoete aardappel en gerookte kip buufenbuuf

bestekhoofdgerecht•4 a 5 personen •    1,5 uur

500 gram spliterwten
1 grote zoete aardappel, geschild in blokjes
2 winterpenen, geschild in blokjes
1 knolselderij, geschild  in blokjes
1 prei, halve ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
250 a 300 gr gerookte kip, in kleine blokjes
Paar takjes platte peterselie
2 liter groentebouillon
Paar blokjes feta, verbrokkeld

Peper en zout
Grote soeppan
Optioneel: roggebrood met katenspek

Allereerst de spliterwten goed wassen en in een schaal met koud water enkele uren laten weken.

Vervolgens na een paar uur de spliterwten samen met de groentebouillon in een grote soeppan en breng aan de kook. Laat dit voor ongeveer 45 min pruttelen en roer af en toe door totdat de erwten uit elkaar beginnen te vallen. Haal met een schuimspaan het overtollige schuim weg.

Na 45 min voeg je de zoete aardappel, winterpenen, knolselderij, prei en de knoflook toe.  Laat dit nog voor ongeveer 30 min zachtjes koken op de kleinste pit totdat de groenten gaar zijn en de erwten uiteen zijn gevallen.

Voeg als laatste de gerookte kip(klein beetje overhouden), platte peterselie en peper en zout toe. Laat nog een paar minuten zachtjes pruttelen en schep een paar keer om.

Hierna schep de stevige erwtensoep in de soepkommen en garneer de erwtensoep met wat gerookte kip, peterselie, dunne prei ringetjes en feta.

Geniet van je stevige erwtensoep met zoete aardappel en gerookte kip. Lekker met wat roggebrood met katenspek, zoals het bij de echte ouderwetse Hollandse erwtensoep hoort!

Deel dit recept:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.