Bijgerecht, Hoofdgerecht, Laatste post
Leave a comment

Turkse bulgursalade met fris sausje

Print
Turkse bulgursalade kisir

Turkse bulgursalade staat ook wel bekend als ‘kisir’. Het is een populair Turks gerecht wat voornamelijk koud gegeten wordt, maar warm is het ook erg lekker! En ook nog eens een perfecte maaltijd voor de zomer. Je kunt het als hoofdmaaltijd eten of als bijgerecht bij bijvoorbeeld de barbecue. De tzatziki saus maakt het af en daardoor wordt het een lekkere frisse, luchtige Turkse bulgursalade! Het beste is om dit ‘s morgens te maken zodat de ingrediënten goed in kunnen trekken.

Wat heb je nodig?

  • 150 gram bulgur
  • 150 ml kokend water
  • 1 rode ui
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 bosuitjes
  • 1 tomaat
  • citroensap
  • verse peterselie, dille en bieslook
  • optioneel: klein beetje sambal
  • optioneel: Italiaanse kruiden

Wat heb je nodig voor de saus?

  • 1 komkommer
  • 170 gr griekse yoghurt
  • 1 eetl olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetl citroensap
  • peper en zout
  • optioneel: paar blaadjes munt

Hoe maak je het?

Doe de bulgur in een kom en schenk en doe hier het kokende water in. Dek de schaal af en laat de bulgur staan tot het vocht is opgenomen. Daarna kun je het even met een lepel los roeren.

Snipper vervolgens de ui en fruit deze in in de pan met een beetje olijfolie. Gewoon een klein koekenpannetje gebruiken! Voeg de tomatenpuree toe en bak dit twee minuten mee met de gesnipperde ui. Doe het vervolgens door de bulgursalade en breng op smaak met peper en zout. Zelf heb ik er nog wat Italiaanse kruiden overheen gedaan, maar dit hoeft niet perse. Ook wat sambal erdoor voor de pit.

Roer de bulgur goed door zodat alle ingrediënten goed verdeeld zijn. Snijd vervolgens de bosuitjes in ringetjes en de tomaten in blokjes en schep deze door de bulgursalade. Breng de salade op smaak met wat citroensap.

Hak de peterselie, dille en bieslook fijn en schep deze luchtig door de bulgursalade. Dek de schaal af en laat de salade een paar uur in de koelkast staan tot deze volledig is afgekoeld en alle smaken goed zijn ingetrokken

. Je kunt deze bulgursalade ook eventueel lauwwarm eten als je haast hebt ;).

Tot slot kun je er nog wat lekkere frisse tzatziki saus bij maken. Kijk hier hoe je de saus maakt!

Eet smakelijk!

Turkse bulgursalade kisir

Eet smakelijk!

Deel dit recept:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.