Koolhydraatarm, Laatste post, Makkelijk en snel
Leave a comment

Zalmfilet met groenten en (zoete) aardappel uit de oven

Zalmfilet met groenten en (zoete) aardappel uit de oven

Ik ben dol op ovenschotels! Ten eerste omdat je lekker alles in 1 ovenschotel kan doen zonder  teveel pannen op het fornuis. Vaak weinig voorbereiding en veel variatie mogelijk. Daarnaast vind ik het altijd wel lekker dat je in de tijd dat de schotel in de oven moet lekker de keuken weer even kunt opruimen zodat je dat na het eten niet nog eens hoeft te doen.
Zalm is een grote favoriet bij ons. Wij maken geregeld lekkere gerechten met zalmfilet, gerookte zalm, zalmsnippers.. nou ja als het woordje zalm erin zit is het sowieso goed!  Dit keer heerlijke zalmfilet met groenten en (zoete) aardappel uit de oven! Dit gerecht is ook weer te combineren met zoete aardappel en normale aardappel. Perfect voor als de één koolhydraatarm wilt eten en de ander niet. Lees hieronder hoe je dit gezonde gerecht maakt!

Koolhydraatarme ovenschotel met tomaat, mozzarella en courgette

 

bestek Hoofdgerecht koolhydraatarm • 2 personen  •   5 min voorbereiden/ 30 min oven

-olijfolie
-2 stukken zalmfilet
-1 a 2 el oregano, gedroogd
-1 flinke zoete aardappel, in niet al te dikke schijfjes
-1 zak verse of voorgekookte aardappelschijfjes(450 gr)
-1 pakje groene asperges (200 gr)
- 1 courgette, door de midden en in plakjes
- 1 paprika, in grove stukken
-1 flinke rode ui, in grove stukken
- 1 flinke knoflook, in dunne schijfjes
-2 handjes cherrytomaten
- 1 pak spekjes (ca. 125 gr)
- 1 citroen
-peper en zout

-flinke braadslee of ovenschaal

Hoe maken we de zalmfilet met groenten en (zoete) aardappel uit de oven

 

Ten eerste verwarmen we de oven op 200 graden (boven en- onderwarmte).
Maak de zoete aardappel schoon en snijd in dunne schijfjes. Leg vervolgens aan één kant van de braadslee of ovenschaal de zoete aardappelschijfjes en aan de andere kant de gewone aardappelschijfjes. Besprenkel met wat olijfolie, strooi wat oregano erover en wat peper en zout.
Bak de aardappels voor zo'n 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal na 15 minuten de braadslee uit de oven. De oven zet je nu op 200 graden. Leg de overige ingrediënten(asperge, paprika, ui, tomaat, knoflook en courgette) ook in de braadslee.  Leg als laatste de zalmfilet op het bedje van groenten. Besprenkel het geheel nog met wat olijfolie en breng de groenten en zalm nog een beetje op smaak met peper en zout en leg vervolgens twee dunne plakjes citroen op de zalm. De citroen geeft de zalm een frisse smaak.

Zet de braadslee vervolgens voor ongeveer 30 minuten in de oven. Na 15 minuten haal je de zalmfilets eruit en zet je deze even apart buiten de oven. Deze zijn meestal na 15 minuten wel gaar. Heb je hele dikke grote zalmfilets? Zet ze dan voor 20 minuten in de oven. Ze mogen ook best een beetje rosé zijn! Laat de groenten nog even goed gaar worden en een paar minuten voordat groenten goed zijn, leg je de zalmfilet nog even terug in de braadslee zodat ze weer een beetje warm kunnen worden.

Ten slotte bak je ondertussen de spekjes krokant in een pannetje. Laat ze op een keukenpapiertje uitlekken. Voeg deze spekjes bij de ovenschaal en de zalmfilet met groenten en (zoete) aardappel is klaar!

Geniet van je gezonde ovenschotel!
Deel dit recept:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.