Reviews
Leave a comment

Kaasboerderij Van Harten in Woubrugge

Print
Een paar weken geleden hebben wij een winactie gehad met daarin een kaaspakket. Deze winactie hebben wij in samenwerking met Kaasboerderij van Harten uit Woubrugge met jullie kunnen delen. Wij halen onze kaas regelmatig bij deze unieke boerderijwinkel en willen jullie dan ook graag kennis laten maken met dit gezellige winkeltje in Woubrugge! kaasboerderij van harten

Kaasboerderij van Harten

In Woubrugge, een klein dorpje midden in het Groene Hart, heeft familie van Harten een melkveebedrijf. De melk van de ruim 200 koeien wordt gebruikt om kaas en boter van te maken. De kaas wordt verkocht aan kaashandelaren in Bodegraven en Woerden, maar bij de woonboerderij van de familie is ook een eigen winkeltje te vinden. In dit winkeltje hangt een gezellige sfeer, je merkt dat je op een plek bent waar met zorg gewerkt wordt aan het maken van goede en verantwoorde producten.
Dit is gelijk waarom wij graag onze kaas, boter en eieren halen bij Van Harten. Wanneer je aan komt rijden bij de boerderij kun je de koeien zien lopen in de stallen en de wei. De koeien zijn regelmatig buiten te vinden. Het is prettig om te zien waar de kaas en boter vandaan komt, verser kan bijna niet!

kaasboerderij van harten winkelVerschillende soorten kaas

Bij Van Harten kun je verschillende soorten kaas kopen zoals jonge kaas, (jong) belegen kaas en oude kaas. Ook leuk om eens te proberen zijn de kazen met kruiden. Je kunt kiezen uit fenegriek, tuinkruiden, peper, ui/knoflook en komijnekaas. Uiteraard mag je altijd een stukje proeven! Onze favoriet zijn de komijnekaas en jong belegen kaas. Als het seizoen er naar is, probeer dan zeker eens de graskaas, echt een aanrader! De prijzen per kilo liggen tussen de €5,50 en €7,50, naar ons een idee zeer schappelijke prijs voor de verse kaas.

Overige producten

Je kunt niet alleen kaas kopen bij Van Harten, de melk wordt gebruikt om roomboter te maken. Ook nu weet je dat er geen gekke dingen aan zijn toegevoegd en dat je het niet verser kunt krijgen. Je koopt een pond roomboter voor €2,50.
Ook kun je vlees van de eigen runderen van Van Harten kopen. Voordeel is dat je weet dat de runderen een goed leven gehad hebben en dat er net als bij de overige producten geen dingen aan het vlees zijn toegevoegd waar je eigenlijk niet op zit te wachten.

kaasboerderij_vanharten_vlees
Waar vind je Kaasboerderij van Harten?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de kaasboerderij? Het adres van de winkel is Oudendijkseweg 4 in Woubrugge. Let op, de winkel is geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 – 18.00 en op zaterdag van 9.00 –

; 17.00.

Ook wij van Buuf en Buuf maken wel eens een foutje.. Bij ons bezoek aan de winkel zijn wij onze camera vergeten. Daarom hebben we de foto’s van Van Harten zelf gebruikt voor deze blog. Deze vind je op de Facebook pagina van Van Harten. Neem een kijkje en volg de pagina om op de hoogte te blijven!

 

 

Deel dit recept:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.