Sauzen, Zonder pakjes en zakjes
comments 2

Zelfgemaakte tzatziki saus

Print
zelfgemaakte tzatziki

Tzatziki is een bekende saus uit Griekenland. En ik ben er echt dol op! Het wordt vaak gegeten bij vlees of pitabroodjes. Het geeft een lekkere frisse smaak en is eigenlijk onmisbaar bij Griekse gerechten. Hieronder zie je het recept voor zelfgemaakte tzatziki saus. Lekker bij pita kip teriyaki!

Wat heb je nodig?

  • 1 komkommer
  • 170 gr griekse yoghurt
  • 1 eetl olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetl citroensap
  • peper en zout
  • optioneel: paar blaadjes munt

Hoe maak je het?

Haal de schil van de komkommer er met een dunschiller eraf. De zijkantjes er ook af en vervolgens met een lepeltje het vruchtvlees eruit schrapen. Rasp nu de hele komkommer en doe dit in een fijn zeef/vergiet. Laat dit 5 minuten uitlekken en druk met een lepel het vocht er een beetje uit. Dep vervolgens een beetje droog. Zorg ervoor dat het niet zo nat meer is!

<
script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Doe de komkommer in een kommetje. Voeg de olijfolie, yoghurt, knoflook, citroensap en een beetje peper en zout toe. Roer nu totdat het 1 geheel is.  Je kunt eventueel nog wat fijngehakte munt toevoegen als je dat lekker vindt.

Het lekkerste is om het koud te eten. Je kunt het met wat folie afdekken en in de koelkast zetten.

Heerlijk bij pita kip teriyaki

Eet smakelijk!

Deel dit recept:
 

2 Comments

  1. Pingback: Turkse bulgursalade kisir

  2. Pingback: Quesadillas met pittige kip en avocado -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.