Baksels, Eten, Laatste post, Ontbijt, Uncategorized
comment 1

Havermouttaartje met aardbeien en banaan

Print
Dat havermout gezond is en een goede basis is voor het ontbijt heb je al weleens eerder kunnen lezen op Buuf en Buuf. Naast een mugcake zijn er verschillende dingen die je kunt maken met havermout. Denk aan overnight oats of gewoon op de ouderwetse manier havermoutpap maken. Omdat het ook wel eens leuk is om iets anders te maken, heb ik een havermouttaartje met aardbeien en banaan gemaakt. Heerlijk vullend ontbijtje en leuk voor het weekend of een vrije dag!

havermouttaartje_uitgelichtBoodschappenlijst havermouttaartje met aardbei en banaan voor één persoon

– Een halve banaan
– Een ei
– 50 gram havermeel
– Drie aardbeien voor door het taartje, nog een paar voor er bovenop
– 1 el geraspte kokos
– 1 tl bakpoeder
– evt. wat griekse yoghurt

Zo maak je het havermouttaartje

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het havermeel in een mengkom en voeg hier het ei aan toe. Havermeel is in Alphen te koop bij Molen De Eendracht. Als je geen havermeel in huis hebt, kun je gewoon havermout een in de blender doen en tot meel malen. Het is niet erg als er wat grove stukje in blijven zitten.
Kluts het ei en roer het goed door de havermeel heen. Prak de banaan en snijd de aardbeien in plakjes of stukjes en voeg dit ook aan het mengsel toe. Hetzelfde doe je met het bakpoeder en de kokos. Giet het mengsel in een klein bakvormpje dat ovenbestendig is en zet het ongeveer 25 minuten in de oven.

havermouttaartje met aardbeien

Met een satéprikker kun je kijken of het taartje al gaar is; komt de prikker er droog uit is het goed, blijft er nog wat aan hangen dan mag het nog even in de oven blijven staan.

havermouttaartje_uit_ovenHet havermouttaartje is zoet van smaak door de banaan en kokos. Ik vind het altijd lekker om dan een zure tegenhanger te hebben. Daarom heb ik er zelf een lepel Griekse yoghurt aan toegevoegd voordat ik de aardbeien erbij heb gedaan. Dit maakt het taartje net wat frisser!

/uploads/2015/07/havermouttaartje_met_aardbeien-300x201.jpg" alt="havermouttaartje_met_aardbeien" width="300" height="201" />Ontbijt jij weleens met havermout? Of maak je wat anders van havermout? Wij zijn benieuwd, laat het ons weten in een reactie of op onze Facebook pagina! Als je daar toch bent, kun je ons gelijk liken ;)!

 

Deel dit recept: