Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Lunch, Vega, Zonder pakjes en zakjes
comments 2

Omeletwrap met kip, rucola & pijnboompitjes

Deze omeletwrap met kip, rucola & pijnboompitjes kun je als lunch of avondmaaltijd eten. Het vult goed en je hebt de komende uren geen trek. Ideaal dus! Ook is het makkelijk te maken en je kunt de wrap zowel koud als warm eten dus ook perfect voor onderweg of werk.
Als je niet zo heel veel tijd hebt kun je bijvoorbeeld ook gerookte zalm of kipfilet plakjes gebruiken of natuurlijk vegetarisch. Veel variatie mogelijk! Bekijk hier het recept van spinazie omeletwrap met gerookte zalm.

Recept omeletwrap met kip, rucola en pijnboompitjes

bestekhoofdgerecht/ lunch •2 personen •   10 minuten •  koolhydraatarm

- minimaal 200 gram kipfilet
- 4 a 6 eieren (2 of 3 eieren p.p. net hoe dik je je omelet wilt hebben)
- 2 bosuitjes
- handje kastanjechampignons
- handje rucola
- Philadelphia light 
- 1 eetlepel kipkruiden
- handje geroosterde pijnboompitten
- chilisaus
- feta blokjes verkruimeld
-optioneel: groente zoals rauwe rode kool, komkommer, tomaat, tauge, spinazie, avocao, ui etc.

Snijd de kipfilet in reepjes en kruid het. Snijd ook meteen de andere ingrediënten, want de omelet koelt erg snel af na het bakken. Doe ook alvast de eieren in een kom en kluts dit.

Bak nu de kip gaar. Als de kip bijna klaar is doe je de kastanjechampignons er ook doorheen. Een volle hand gesneden champignons is voldoende.
Bak de omelet aan weerszijden bruin. Het vuur niet al te hoog! Het is slim om een deksel op de koekenpan te doen, zo is de bovenkant eerder gaar.

Als de omelet klaar is leg je deze op een bord, besmeer je de omelet met Philadelphia light en verdeel je de rucola in een lijn in het midden.
Ondertussen bak je in een klein pannetje de pijnboompitjes aan totdat ze bruin kleuren. Het is echt zoveel lekkerder als je pijnboompitjes even in de pan hebt gehad!

Als de kip, champignons en de pijnboompitten klaar zijn verdeel je dit over de omelet. Ook de verkruimelde feta, bosui en eventueel andere ingrediënten kun je verdelen. Als alles erop ligt, doe je er nog wat chilisaus overheen. Als je aan de lijn bent kun je beter geen chilisaus gebruiken, maar een beetje sambal gebruiken.

Rol vervolgens de wrap op, snijd deze doormidden en klaar is je omeletwrap!

Deel dit recept:
 

2 Comments

  1. Wilma says

    En wat doe je dan met de Philadelphia spread en de fetakaas en hoeveel gebruik je daarvan

     
    • BuufenBuuf says

      Bedankt voor de vraag Wilma! Wij hebben dit recept laatst een andere lay-out gegeven en ik zie dat een deel is weggevallen. Ik heb het aangepast! De omelet smeer je in met Philadelphia en je doet de verkruimelde feta er op het einde overheen. Hoeveelheid naar keuze.

       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.