Wist je dat? Eetweetjes!
comment 1

Fruitvliegjes…hoe kom je er vanaf?

Print
Ben je net gezond bezig in de zomer door vers fruit in huis te halen, en dan heb je de volgende dag al last van fruitvliegjes! Ontzettend irritant en vooral ook een raadsel!
In de zomer met warm weer komen ze tevoorschijn. Ze zijn vervelend en ze kunnen ook bacteriën overbrengen. Snel zorgen dat deze irritante beestjes uit huis verdwijnen! De meeste mensen denken dat met het fruit of een vuilniszak weggooien de fruitvliegjes kunnen bestrijden, maar eigenlijk ben je dan al te laat. Ze houden van warmte en van rotting. Ze kunnen in je voorraadkast zitten, manden, etensresten, aanrecht, vuilnisbak etc. Zo kunnen ze bacteriën overdragen.

fruitvliegje

Hoe ontstaan fruitvliegjes?
Fruitvliegjes hebben een erg goede reukzin, vooral voor de alcohol die vrijkomt als het fruit bederft en gaat rotten en gisten. Er hoeven er maar een paar te ruiken dat er een appel ligt te bederven en het is raak: ze leggen er honderden, zo niet duizenden eitjes in. Omdat die binnen een paar uur uitkomen, ontstaat er in no time een fruitvliegenplaag in je fruitschaal! Bah!

Leuk filmpje over het ontstaan van een fruitvliegenplaag

Zorg dus dat er geen etensresten aan het slingeren zijn en was de glazen met vruchtensap of limonade meteen af.  Gooi ook meteen de schillen van fruit weg en doe regelmatig een nieuwe vuilniszak in de prullenbak. Maak ook regelmatig de kliko schoon, zeker met warm weer!

Hoe kan ik de fruitvliegjes bestrijden?
– Een val maken met overrijp fruit, zie filmpje.
– Een val maken met balsamicoazijn, zie filmpje.
– Een truc die niet alleen werkt om nare geurtjes te verwijderen, maar ook om fruitvliegjes te bestrijden is de sinaasappel met kruidnagelen. Hoe? Steek de kruidnagelen in een sinaasappel en klaar is Kees!

Joehoe! Volg ons ook op 

-healthy/868628189833777?ref_type=bookmark" target="_blank">facebook instagrampinterest en bloglovin

 

 

 

Deel dit recept: